|
Post by martyyy on Apr 23, 2015 9:41:09 GMT 1
Ja feeduje codziennie doslownie. Jak tak dalej pojdzie, to tez odechce mi sie grania w LOL. Kupie wtedy GTA V.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 23, 2015 10:04:05 GMT 1
Ogólnie lepiej grac razem niż solo q na low elo. Jeżeli człowiek nie chcę się denerwowac.
Imo, jak ci nie idzie na rankeda to pograj normale jakimiś innymi champami, może ci co grasz z nami, na low elo się nie sprawdzają.
Ja musiałem kilku fajnych champow odpuścic na rankedach, bo mimo że lubiłem nimi grac i grajac team play razem dobrze się nimi mi gra, to na solo q mi się nie sprawdzali i dostawałem bęcki.
|
|
|
Post by martyyy on Apr 23, 2015 10:09:20 GMT 1
Zagralem normala pozniej, nie poszlo tragicznie mi Ezem, ale niestety walki byly za kazdym razem 4 lub 3 vs 5 przeciwnikow. Jungler Diana musiala farmic nawet w momencie kiedy na nexus wjechaly moby . W GTA V nie ma tego problemu!
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 23, 2015 10:15:40 GMT 1
Poprostu nie tyle że przestajesz grac w LoLa, tylko graj z nami bez solo q ;p
Jak wcześniej wspomniałem, jak nie będziesz miał w low elo champa, który ma dmg, to nie masz co liczyc na innych. Jak nie ma tanka, to trudno, bez tanka wygrasz, bez dmg nie.
Chyba że weźmiesz takiego amumu w dmg i ich zapłaczesz ;p
Aczkolwiek i tak uważam że Panth, Vi czy Wukong w jungle w solo q lepiej się sprawdzą, Niż Seju czy Gragas, niestety nie można liczyc na to że dmg zrobi team, bo nie bez powodu są tak nisko. Albo dopiero zaczynają, albo są słabi. Musisz wyjśc z założenia, że ich wykierujesz i tyle. Inaczej będzie ciężko.
|
|
|
Post by mariakowski on Apr 23, 2015 10:46:13 GMT 1
Nie wiem jak Wy, ale ja uważam że nie ma lepszego czempa na low elo do dżungli jak Amumu Owszem, im wyższa liga tym jest ciężej bo istnieje większa szansa, że zrobi invade, counterjungling itp. Aczkolwiek tym bym się nie przejmował bo zazwyczaj tak się dzieje ok. jeden raz na dziesięc gier
|
|
|
Post by martyyy on Apr 23, 2015 11:35:20 GMT 1
Mam dwa 4paki piwa . Same dmg w solo q nie dadza rady teraz, musi byc cos tanki, a zazwyczaj ma to byc lesnik lub top.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 23, 2015 11:56:07 GMT 1
Ja akurat uważam troszkę inaczej. Jak już napisałem, bez dmg, nawet najlepszy tank nie wygra, A z dmg, to nawet team bez tanka może wygrac. Ja byłem wczoraj u Sieroty i kupiłem krate piwa. Mam nawet jakieś Fabryczne z Żyrardowa
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 23, 2015 12:21:12 GMT 1
Trzeba rozroznic 2 rzeczy - Soloq na high elo i na low elo to dwie rozne sprawy. Mnie to nawet denerwuje jak ludzie w moim teamie pickuja "bo taka jest meta" champow ktorymi zagrali 2 razy w zyciu na normalu, na low elo jest duzo rzeczy wazniejszych niz sam champ wiec mi sie wydaje ze trzeba grac poprostu tym czym sie lubi i czym gra sie duzo. Swoja droga wiekszosc prosow mowi ze LCS i soloq to dwie rozne gry i tak po prawdzie to jak gra sie dobrze to na soloq dziala kazdy champ nawet na poziomie challengera, nie mowiac o elo hellu. Ostatnio typ na redit sie zalil ze gosc na poczatku gry poszedl przez cala mape pod inhibitor na bocie postawic warda Oczywiscie zginal, po czym wyzywal druzyne od noobow co nie ogladaja LCS Po co stawia sie tam warda nie wiedzial, wazne ze sie stawia wiec on tez stawia! i tak to wyglada
|
|
|
Post by martyyy on Apr 23, 2015 12:23:44 GMT 1
Ja byłem wczoraj u Sieroty i kupiłem krate piwa. Mam nawet jakieś Fabryczne z Żyrardowa Jesli masz dwa, to jedno przygarne w weekend . No coz na razie tanki gora
|
|
|
Post by mariakowski on Apr 23, 2015 13:27:13 GMT 1
Myślę, że Barabasz mocno zawyża pozycję Heimera w rankingu
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 23, 2015 13:29:53 GMT 1
Tak btw rodzice mają imprezę więc obiadu nie ma. Jak chcesz to wpadaj do nas jakiegoś grila może pierdykniemy, A te Żyrardowskie mam 3 to zostawie spoko :-)
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 23, 2015 13:36:12 GMT 1
Hmm, no ja nie patrze na takie staty, bo na przykład Ahri/Karatina może miec najwyższy win rate, a mnie idzie dużo lepiej idzie Poke champami, czyli Viktor, Xerath itp, ale nie zmienie tych champów którymi mi dobrze idzie na rzecz statystyki. Tak samo mi Ziggsem się bardzo dobrze gra i jak gramy 5v5 to extra mi idzie, a solo q na 3 mecze przegrałem 2 razy. Niestety w solo q można liczyc tylko na siebie, nie ma co liczyc że ktoś cię obroni, albo ktoś zatrzyma przeciwnika żeby tobie było łatwiej ulta rzucic.
Zawsze dobrze ci J4 szło, a jak mu znferfili sztandar automatycznie przestałeś nim grac. Mnie osobiście się wydaje że taka zmiana, na naszym poziomie nie ma aż tak drastycznej różnicy, żeby champa do szafy chowac.
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 23, 2015 13:58:14 GMT 1
Vuznarze z tym ziggsem to poleciales po 3 grach nie ma co oceniac, to moze byc totalny przypadek w obie strony, mozesz miec 3-0 i 0-3 grajac dokladnie tak samo Na moje to tak od 50 gier w gore mozna zaczac brac procent pod uwage bo wtedy rozmywa sie element przypadku, rozne afki w grach czy nawet zwykly pech. Mnie nigdy statystyka nie przekonywala, co z tego ze champ ma duzy win rate jak gralem nim 2 razy? Mam zaczac nim grac i sprawic zeby mial ten win rate nizszy? Poza tym liczy sie jeszcze przyjemnosc z gry, dla mnie Sion moze miec i 90% win rate, wolami by mnie nie zaciagneli zebym gral tym gownem
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 23, 2015 14:15:52 GMT 1
Poprostu widziałem różnice. Grając w teamie robiłem dmg i kile. Grając solo q poprostu wjeżdżali na mnie i mnie niszczyli zanim co kolwiek zrobiłem. Ziggs bez obrony był useless po prostu. Ja niestety nie mam możliwości za grac rankedów 50 raz ;p Ja chyba do tej pory nie mam nawet 50 rankedów w tym sezonie zagranych.
Patrzę jakimi champami mi dobrze idzie i je ciągne. Jak widzę że jest tragicznie jakimś champem, to mogę go męczyc jeszcze 20 gier i doszlifowac, ale poprostu wolę wziąśc champa którym idzie mi dużo lepiej żeby MMR sobie nie niszczyc :x
Na mida mam Viktora i Xeratha moje main picki. Top to jakiś tank, Malphtite, Cho'gath. itp. Jeestem monotnny trochę, ale gram paroma najlepszymi champami w rankedach, żeby nie uczyc się na nich i nie przegrywac gier za często ;p
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 23, 2015 14:34:05 GMT 1
Nie no pewnie, samemu sie najlepiej czuje czym idzie dobrze a czym slabo. Sa ludzie co graja tylko jednym champem i maja gleboko w D zmiany w mecie, nerfy, procenty win rate itd. cisna jednym champem na okraglo i graja tym na tyle dobrze ze zadna meta czy nerfy nie powstrzymuja ich przed wbijaniem masterow/challengerow. To dowod na to ze pick powinien byc przede wszystkim komfortowy i ograny. Czesto nawet prosi w LCS nie graja OP pickami bo srednio im leza i wola w to miejsce wziac teoretycznie slabszy ale dobrze ograny pick
|
|
|
Post by martyyy on Apr 23, 2015 14:56:07 GMT 1
Ale tych czampow buduje sie raczej dmg, tzn przynajmnije przedmiot do lasu. W obecnym stanie rzeczy, niestety taki lesniczy w pojedynku z drugim lesnikiem, co ma HP itemek, przegrywa. Powodem jest pasyw przedmiotu: UNIQUE PASSIVE - IMMOLATE: Deals 5 (+ 1 per champion level) magic damage per second to nearby enemies. Deals 50% bonus damage to minions and monsters. To jest glowna sila mety lesnikow tankowych w low elo . A Vi w tym sezonie, to nawet przed tzw meta tankowa, miels 33% winrate chyba .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 24, 2015 12:52:58 GMT 1
Będę dzisiaj w kole 19:00 :-)
|
|
|
Post by barabasz79 on Apr 24, 2015 16:05:57 GMT 1
me to
|
|
|
Post by mariakowski on Apr 26, 2015 10:09:27 GMT 1
Ktoś dzisiaj feeduje wieczorem? Jak rozegram promocję to chętnie bym pograł jakieś normale
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Apr 26, 2015 11:25:48 GMT 1
Zobaczę czy dam radę. Jak się obrobie to może ;p
|
|