|
Post by martyyy on Sept 29, 2015 18:10:42 GMT 1
Jakby co jest za 1 IP
|
|
|
Post by martyyy on Oct 6, 2015 21:02:54 GMT 1
xPeke zapoczatkowal nowa mode, teraz prosi na TF buduja RoA . Wlasnie widze, ze Pawn co gre po butach z HG ma RoA.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Oct 7, 2015 7:54:46 GMT 1
roa jest bardzo mocnym przedmiotem. jest jeden minus. dlugo sie stackuje. u nich jak jest farm festiwal do 15min to jest spoko. u nas niestety jest kill festiwal od 8min
|
|
|
Post by martyyy on Oct 7, 2015 8:37:17 GMT 1
Eee przesada, nie zauwazylem tego. Wieksza roznica jest w tym kiedy sie go sklada, wysoki elo pewnie w 15 min ma juz go . A stakuje sie 10 min, to nie jest duzo, jesli gry trwaja powyzej 30-40min.
|
|
|
Post by ostmaz on Oct 7, 2015 9:11:37 GMT 1
Na wyzszym elo wszyscy farmia jak cipy przez 20 minut i czekaja na power spike. Ostatnio peke gral Anivia gdzie kupil lezke i catalysta do ROA na pierwsze itemy, pierwsze AP zakupil chyba po 15 minucie... nie pokarali go za to i potem jeszcze dostali od tej anivi mocno po mordzie. Z drugiej strony to bylo chyba przeciwko TSM wiec sredni wyznacznik ROA zawsze bedzie dobrym itemem na kazdego maga, tyle ze nie zawsze najlepszym na 1 item a potem moze sie nie oplacac bo za pozno
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Oct 7, 2015 9:19:53 GMT 1
Dla mnie osobiście za długo potrafi się stackowac, i często jak nie będę miał dmg, to od 20 min surrender vote się zaczyna, co dopiero czekac do 20-25 minuty żeby dmg robic.
Wolę złożyc morello i kapelusz i od razu jest spike i CD reduction, i tak gram poke champami, więc mnie nie potrzebny jest HP, tylko hamski bruster przedemną ;D
|
|
|
Post by martyyy on Oct 7, 2015 9:50:08 GMT 1
No nie wiem w jakim czasie masz morello i kapelusz, to sporo golda . Co do RoA, to nie jest item typowo dmg, on jest defensywno-dmgowy. Dlatego nie mozna go porownywac z buildem morello+kapelusz, ktory pod wzgledem dmg nakrywa go czapka . Chodzi o to, ze TF jest bardzo miekki, a jego zadaniem jest zazwyczaj dorwac carry przeciwnika, stunowac i czekac az team go zalatwi . Plejsy z ultem TF czesto sa robine bez wsparcia, jest tyko moze ze 4 czempow, ktorzy nadaza za nim (Shen, Tahm Kench, Nocturne i Pantheon (dwaj ostatni potrzebuja 2-3 lvl ulta)). xPeke RoA zbudowal na TF jako drugi przedmiot po Lich Bane, w 19 minucie a Zhonye mial w 24 minucie . A co do TSM i karania, Santorin to typ farmera. Gankuje tylko wtedy jak go zmusza lub ma 100% pewnosci na killa. Dlatego jest picza i nie przepadam za nim, zero agresji i przez to tez TSM gra co gra. Biora Dariusa na top i zostawiaja go odlogie. To czyste GG dla przeciwnikow, bo wiadomo ze bez wsparcia ten czemp jest zerem. Prosi beda gankowac go od poczatku, dlatego moze w 1-2 grach cos zdzialal Darius w reszcie byl kupa .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Oct 7, 2015 10:20:31 GMT 1
Ja nie bueduje defensywnych itemów, szkoda mi slota w inv ;-p
Idę w build który ma za zadanie wyparowac przeciwnika ;D
Dla Viktora, Lux, Xeratha czy Karmy, to jest strata slota. I opóźnienie dmg. Defensywne przedmioty to ewentualnie Gral ateny zamiast morelo.
Zhonya rzadko u mnie jest na liscie zakupów. Ewentualnie wole Ryali scepter do kajtowania. Ale to też rzadko
|
|
|
Post by mariakowski on Oct 7, 2015 13:51:42 GMT 1
Z tego co wiem, RoA buduje się na Ance.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
Post by martyyy on Oct 7, 2015 14:39:59 GMT 1
Damn dorzucam do Itemow dla Anki...
|
|
|
Post by martyyy on Oct 8, 2015 19:09:40 GMT 1
GP triple kill na koncu, bo to byl brazylijski Overpow
|
|
|
Post by martyyy on Oct 20, 2015 14:15:51 GMT 1
Hmm moze sie przydac, mianowicie podczas gry mozna robic notatki. Zeby nie alt+tab, mozna to zrobic poprzez UI. w czacie "/note (notatka do zapisania). Plik mozna znalesc tutaj: \Riot Games\League of Legends\RADS\solutions\lol_game_client_sln\releases\0.0.1.105
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Oct 21, 2015 10:07:11 GMT 1
Dobre, przyda się, czasami jest jakaś myśl a później się zapomina :-)
|
|
|
Post by mariakowski on Oct 21, 2015 14:10:06 GMT 1
Wow, dobre info
|
|
|
Post by mariakowski on Oct 21, 2015 14:10:54 GMT 1
Będę mógł sobie listę zakupów spisac podczas gry
|
|
|
Post by martyyy on Nov 4, 2015 17:20:41 GMT 1
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 4, 2015 18:21:47 GMT 1
Już widzę że nowy champ select jest mega fajny, zaznaczasz 2 pozycje na jakich chcesz grac i ewentualnych champów, żeby team compy były okej. Nie trzeba grac na pozycjach na których mało grasz albo po prostu nie chcesz. Wielki plus, myślałem że team builder to wprowadzi już wcześniej, ale niestety team builder okazał się kupą według mnie.
I poza lootem (czyli free skiny) nie wiem jak działa ale będzie, to nie widzę w tym artykule drastycznych zmian.
|
|
|
Post by martyyy on Nov 4, 2015 19:39:42 GMT 1
No wlasnie bo team uilder dziala powoli, wiec moze teraz tez moze byc podobnie. Dwa teraz ma byc mozliwosc gry soloq z friendami, tzn ostry eloboost. Juz sa na readit tematy o tym i wypowiedzi zawodowych boosterow, ze dla nich to miod. No i przegiete sa na razie zmiany ADC. Slynne penty 1 vs 5 kogmawa ktory stoji w miejscu i healuje sie wiecej niz mu dmg mozna zadac. Albo ponad 4k armora (item stakuje sie) u Gravesa .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 4, 2015 20:00:27 GMT 1
Hmmm nie możesz grac z rangami niżej tak jak teraz, więc nie wiem czy to takie super dla elo boosterów. Duo que też mogli boostowac. A mnie na przykład irytuje jak muszę iśc na adc lub jungle na ranked, jak rzadko gram na tych pozycjach. Wolę grac solo lane. Mid/TOP i wtedy najwięcej wygrywam i jak gram może 2-3 rankedy w tygodniu czasami w ogóle nie gram na pozycji co chcę, więc dla mnie to żaden fun
|
|
|
Post by martyyy on Nov 12, 2015 11:57:01 GMT 1
z forum: I just had the pleasure of playing two games vs. opponents with stealth. It made me realize, that once we get to lategame, there is no way to counter stealth, without having to keep pinks in inventory - thus meaning sacrificing a 6th item, to carry pinks... The upgraded red trinket does not reveal stealthed units anymore - it just shows a red "shadow" around where they are, but they cannot be targeted and attacked. The upgraded yellow trinket, that dropped pinks, is gone as well, so thats not a solution either. Am I missing something? This seems like a major oversight on Riots behalf. There literally is no way to counter stealth, without leaving an inventoryslot for pink wards. The Akali, Rengar, Khazix and Teemo mains of the world are gonna have so much fun in this patch.... T__T And I even forgot about the Twitch' and Shacos around the world.... fml
|
|