|
Post by vuznarmaniek on May 29, 2015 6:13:10 GMT 1
Na żółtych znowu do HP wrócili? Tak to zawsze armor brali, co za nie zdecydowane nubki ;-P
|
|
|
Post by martyyy on May 29, 2015 8:11:08 GMT 1
Na Midzie od czasu zmian skalowalnych run brane sa HP per lvl w meczapie AP vs AP.
|
|
|
Post by mariakowski on May 29, 2015 9:21:02 GMT 1
Na supportach quinty na armor? Ewidentnie nie na czasie jestem
|
|
|
Post by martyyy on Jun 1, 2015 9:41:52 GMT 1
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 1, 2015 10:36:44 GMT 1
Lol Ostmaz nigdy tak nie twierdzil Ostmaz mowil ze bez podstawowych umiejetnosci klikania w QWER wardy gry nie wygraja Gracz z Diamonda moze dostac zakaz stawiania wardow a i tak bedzie wygrywal wiecej gier niz gracz z bronzu stawiajacy 50 wardow na gre
|
|
|
Post by martyyy on Jun 1, 2015 11:15:58 GMT 1
Tutaj chodzi o co innego, gracze z brazu sa w brazie, bo maja w dupie wizje, wpierdalaja sie w krzaki i maja pretensje ze padli, bo team nie pomogl. Maja w dupie objektiwy, bo po asie ida na wilki lub recall do bazy, zeby dokupic mieczyk . O to mi chodzi, a nie o mechaniczny skill. Czyli grajac w brazie, stawiajac wardy, wiedzac gdzie jest przeciwnik, masz wieksze szanse wygrac gre niz gry tego nie robisz. To samo tyczy sie diamentow, ten co ma wiecej informacji, ma wieksze szanse ograc przeciwnika. Mam na mysli mecze w tej samej lidze, a nie braz vs diament .
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 1, 2015 11:31:30 GMT 1
Wardowanie to jeden z licznych elementow, ktory ma wplyw na wynik rozgrywki, jest o tyle latwo uzywac tego argumentu bo jest policzalny i mozna go ujac w statystyki. Wiadomo ze im gracz jest w wyzszej lidze, tym ma kazdy element na wyzszym poziomie, wardowanie tez, to oczywiste. Sa elementy moim zdaniem wazniejsze niz wardowanie a ktorych nie da sie zmierzyc zadna statystyka - typu decyzyjnosc w teamfighcie (wchodzic/nie wchodzic, jak wchodzic to kiedy i w kogo) typu lejnowanie na przeciwnika, kiedy wejsc i go zabic a nie wejsc i dac sie zabic, tego sie zmierzyc nie da a to jest najwazniejsze, jedno wejscie sekunde za wczesnie w fight potrafi przegrac cala gre (gracz z brazu zacznie miec pretensje ze nikt go nie sfollowowal, gracz ze skillem, wejdzie w dobrym momencie i wygra teamfight) nie da sie zmierzyc wyczucia kiedy zostac z druzyna bo czuc zaraz teamfight zamiast pojsc odpychac lejn i zostawic druzyne 4 vs 5 i przegrac gre - takie rzeczy maja moim zdaniem fundamentalny wplyw na wynik gry, wazniejszy niz wardowanie. Majac to opanowane i wyczute dojdzie sie wyzej w drabince nawet nie wardujac, niz wardujac bez opanowania takich rzeczy. Jak ktos ma juz opanowane takie podstawy to wiecej wardujac zajdzie wyzej niz ktos kto tez ma opanowane a nie warduje, to tez oczywiste. Wardy sa bardzo wazne, ale to tylko jeden z elementow calej ukladanki, inne sa rownie wazne
|
|
|
Post by martyyy on Jun 1, 2015 12:11:33 GMT 1
W brazie nie bedzie tak jak napisales nigdy. Dlatego wlasnie trzeba snowballowac siebie i inne linie, poprzez wyszukiwanie jakis gamoni, co zapuszczaja sie w las gdzies. Co do wardow, to dodam cos jeszcze, ze puszowanie lejna bez zabezpieczenia sie, zazwyczaj konczy sie smiercia. Dlatego ludzie, ktory mysla troche, albo rzuca ward, albo odpuszcza puszowanie, jesli nie maja wizji. A w braz ludzie uwazaja, ze worth zginac za puszniecie lejnu lub za jedna wieze, ladujac na spawnie na 60 seknd i przegrywajac gre. Piszax pozniej, ze team przegral mu gre. Jasne, ze skill liczy sie, jasne ze myslenie liczy sie, ale zeby w pojedynke wykierowac gra, trzba miec jak najwiecej informacji . Druga druzyna to tez takie same pacany, przynajmnije bardzo czesto. Jak sie ich wlasnie pocisnie uzywajac wizji, to czesto afkuja lub zaczynaja flamowac i trollowac .
|
|
|
Post by martyyy on Jun 2, 2015 12:07:36 GMT 1
|
|
|
Post by martyyy on Jun 2, 2015 12:19:47 GMT 1
Ostatnio widze, ze Ryze jest cisniety ostro. A wszystko daltego, ze leko podbito mu dmg w Q, zmieniono pasyw i ult. A mam tyle skinow do niego . Moze w Brazie da rade . Ryze plejsy takiego jednego z KR
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 2, 2015 12:24:38 GMT 1
Można próbowac, TOP albo mid, dawno nie grałem Ryzem. Może trzeba go odświżyc ;p zagram coś sobie z Botami, jak dzisała po reowrku, bo jeszcze nie grałem
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 2, 2015 12:26:30 GMT 1
Do Ciebie zawsze przemawialy statystyki, wiec Ryze w brazie pod wzgledem win ratio zajmuje zaszczytne 124 miejsce na 125 champow W innych dywizjach zreszta nie jest lepiej W moim odczuciu w momencie kiedy zrobili z Q skillshot, ktory nie przechodzi przez miniony Ryze stal sie gownem
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 2, 2015 12:29:08 GMT 1
Też się tego boje że to skill shot, ale to w sumie jak Q Karmy, nie jest źle tym trafic, pytanie jaki to ma dmg output. Bo Karma jak trafi Q z mantrą to wali na 2/3 HP drugiego carry. Czyli high risc high Reward ;p Tyle że Ryze ma insta root i może wtedy łatwo trafic, Karma musi się namęczyc żeby root walnąc komuś.
|
|
|
Post by martyyy on Jun 2, 2015 12:35:56 GMT 1
No wiem, ze Q jest skillshotem, ale to jest spamowalny skill. A nawet nie trafione Q nabija pasywa, wiec pol biedy. Wazny root a pozniej jazda . No coz zobaczy sie, ja go lubie i dlatego przez sentyment musze sprawdzic .
|
|
|
Post by martyyy on Jun 3, 2015 17:40:26 GMT 1
HYPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by martyyy on Jun 3, 2015 17:47:50 GMT 1
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 12:34:36 GMT 1
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 15:30:21 GMT 1
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 10, 2015 19:29:22 GMT 1
Az z ciekawosci sprawdzilem w boju, niestety u mnie nie dzialalo Ale Cait juz disabled wiec cos musi byc na rzeczy
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 19:53:37 GMT 1
No bo Ty nie widzisz, tylko twoi kumple.
|
|