|
Post by vuznarmaniek on May 11, 2016 8:47:29 GMT 1
Nie mogę się powstrzymać, jak widzę że można coś poprawić to muszę to napisać.
1. Powinienem w takiej sytuacji postawić Zhonye a Catana guardian angela. Z większy naciskiem na moją zhonya bo było mnie stać.
2. Team fighty mieliśmy lepsze na otwartym polu, wszystkie team fight w jungle przegrywaliśmy. Jak żeśmy raz spotkali się na otwartym polu to zabiliśmy 4.
To było spokojnie do wygrania, bo mieliśmy z catanem we 2 taki dmg, co ich cały team ;o Kwestia była tylko dobrego team fightu.
PS nie powinniśmy wtedy surrenderowac gry, bo ja miałem około 12 sec wstanięcie a oni mieli po 1/3 życia, więc musieli by wycofać, albo zginąć, miałem 1 wieżę do pomocy, więc bym to wybronił na 70% :-p A nadal byliśmy na etapie że mogliśmy wygrać team fight, a to była kwestia wybrania dobrego momentu.
A tak poza tym uważam, że zajebiście nam idzie. Jak jungler ma jakieś hard CC na lane gank to wymiata nasz team comp.
Elise super pick, Wukong też, Warwick też extra. Jak mamy Leone/alistara/Brauma na supp to spokojnie nie musi być tank jungle. Ale uważam że musi być z Hard CC nawet na single target. Może Malzahara sobie sprawdź dodatkowo jak chcesz, też jego ult jest fajny.
|
|
|
Post by mariakowski on May 11, 2016 9:09:11 GMT 1
Tak nam dobrze idzie, że aż sprawdzę co robią masterki po zmianach i je zoptymalizuję A w temacie drużynowym: Widzę ewidentnie, że jak mamy przewagę to mogę pomóc drużynie przez dobry engage. Jak jesteśmy w plecy, to ostatnio może 1 na 5 kończy się dla nas pomyślnie. Z kolei gdy przeciwnicy mają przewagę, to lepiej znacznie wychodzimy na tym jak zostanę bronic carry.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 16, 2016 8:21:32 GMT 1
No to teraz to mamy taki comp że nikt nas nie tknie ;-D Jak mamy Malphite na TOP i Leone na bot to na prawdę się nie boję ani o engage ani o Assasinów. Wczoraj nauczyliśmy się przeciwdziałac assasinom. Jak jest ktoś kto nam wchodzi na twarz non stop, to Ja z Catanem zajmujemy się pokiem, a Malphite i Leona czekają na ich Assasina na wejście.
Mając 2ch takich hardcore tanków to do jungle, przydałby się jakiś dmg dealer na dobrą sprawę. Ekko był super chociażby, Kind'red, Kha'Zix, Vi, Jarvan. Uważam że super picki. A jeżeli już tank wzięty, to nie może gankowac według mnie lini z tankiem, bo 2ch tanków na 1 tanka to i tak na 90% ucieknie.
Ja na AD champów, typu Jarvan czy Lucian muszę mniej ofensywnie grac i przyznaje się, że na Luciana, sprawdzałem inny build (to co u Arquela bodejrzałem na streamie) ale u mnie się nie sprawdza, muszę grac po swojemu, bo inaczej to mi nie idzie. I na dodatek widzę, trzeba będzie pomyślec, o banie Veigara, zamiast Malzahara, Przez Veigara muszę brac cleanse i jestem dużo mniej mobilny bardzo mnie to boli. Graliśmy raz z malzaharem i nie wymiatał za mocno, dopóki nas nie pokara ja bym go nie banował.
Uważam że nasze bany to: Fizz, Veigar i 3ci jaki tam wam pasuje, może byc Zed żeby Catana miał spokój.
W tym compie mamy engage, mamy disengage, mamy defense. Uważam że idealny dla nas, akurat pod late game.
|
|
|
Post by mariakowski on May 16, 2016 9:11:16 GMT 1
Miejmy tylko nadzieję, że cepowata Leona za szybko mi się nie znudzi i nadal free elo będziemy zgarnac
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 16, 2016 9:58:16 GMT 1
A no jak tak, to mów, to weź jakiegoś Thresha czy Branda jak chcesz, może Nami ;-D Alistar, Braum. Bierz co ci tam pasuje :-) Nie muśisz Leona only grac, tylko dobrze by było gdybyś powiedział to na początku picków ;-D wtedy będzie można też w miarę dopasowac champów do tego.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 16, 2016 12:35:32 GMT 1
A tak w ogóle dzięki mniejszej cenie i CD r na zhonyi zacząłem ją budowac jako 2/3 item zależnie od sytuacji i już kilka razy mnie uratowało i mam zawsze CDr cap ;-D
|
|
|
Post by martyyy on May 16, 2016 14:01:36 GMT 1
Tak nam dobrze idzie, że aż sprawdzę co robią masterki po zmianach i je zoptymalizuję A w temacie drużynowym: Widzę ewidentnie, że jak mamy przewagę to mogę pomóc drużynie przez dobry engage. Jak jesteśmy w plecy, to ostatnio może 1 na 5 kończy się dla nas pomyślnie. Z kolei gdy przeciwnicy mają przewagę, to lepiej znacznie wychodzimy na tym jak zostanę bronic carry. Na tank supportow takie sa uzywane.
|
|
|
Post by mariakowski on May 16, 2016 15:19:59 GMT 1
Dzięki wielkie. Jak wrócę do domu to sprawdzę, czy takie właśnie zrobiłem
|
|