|
Post by vuznarmaniek on Mar 24, 2014 8:34:46 GMT 1
Wczoraj oglądałem mecz Roccatu z SHC i Overpow mnie zainspirował. Zagrał Morde na Mid, ale jak zobaczyłem jego dmg na Shuvanie i Mundo jak mieli ponad 3 k hp albo i 4k, to zrozumiałem że on jest idealne top champem. Ma shielda z Passivea, ma skilla co po uruchomieniu robi wszystkim dmg i daje mu MR i Armor. Ma duży dmg na high Hp targety Muszę tylko pomyśleć o buildzie dla niego. Na razie myślałem o masce (daje HP magic Pen i dopalenie) Ryal scepter (HP i slow) albo zamiast tego Hex tech revolver też daje slowa, tylko na single target i do tego wysysanie życie i dmg. Obronne to sunfirecape, spirit Visage albo Banshee. Buty zależnie od sytuacji. Jakieś pomysły na itemy? On jest bardziej Ability POwer jakby co.
|
|
|
Post by martyyy on Mar 24, 2014 15:57:13 GMT 1
Mozna go gankowac dos latwo i nie dac mu sie feedowac. Teraz dolozono mu spowolnienie do tych maczug spod ziemi, ale mysle ze na topie latwiej go shutdownowac niz na midzie. Na srodku ma wiecej drog uczieczki. Generalnie czemp ma burst ale raczej late game. Czy w obecnej mecie sprawdzilby sie na topie? Hmm nie wiem, w low elo to wszystko sie moze sprawdzic .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 25, 2014 8:51:15 GMT 1
Niestety on nie ma slowa dopiero jak ryal scepter się zbuduje to slow jest. Ogólnie dzięki tarczy ma spory sustain. Jak mu zbudowac HP i wysysanie życia plus nabijanie tarczy, to on bardzo twardy jest. Jeszcze może CD i HP, to jak spirit visage mu zbuduje to będzie ideał. HP, większy spell vamp itp, regeneracja życia i MR na dodatek ;D
|
|
|
Post by martyyy on Mar 25, 2014 10:19:10 GMT 1
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 25, 2014 12:50:05 GMT 1
Zobaczę. Szukam jakiegoś AP Champa bruisera, coś w rodzaju Ryzea, bo ostatnio często jest brany. I Morde ma szansę spełniac moje oczekiwania ;p
|
|
|
Post by martyyy on Mar 25, 2014 15:16:06 GMT 1
Swain, Vlad, Gragas
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 26, 2014 7:23:25 GMT 1
Też dobre Będę miał ku pamięci. Kupiłem Morde to raz chcę go spróbowac jak będzie okazja, a na TOP gram rzadko więc pewnie szybko to nie nastąpi
|
|