|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2014 8:28:10 GMT 1
Ostatni mecz co graliśmy 5v5, to na liniach z kolesiami żeśmy wygrywali. Gorzej jak doszło do mid game, gdzie brakowało nam wizji, a my żeśmy próbowali w ich dżungli coś pozabijać i przez to przegraliśmy. Mieliśmy za mało wizji. Musimy ustalić, że MID, TOP i Jungle od 7 lvla przy każdo razowym powrocie, muszą kupić warda, albo pinka. Pinka rzucamy defensywnie (żeby pożył jak najdłużej) Warda staramy się wrzucić ofensywnie, najlepiej gdzieś na wejściu ich dżungli.
Na dodatek powinniśmy też zastosować zasadę, że nie engagujemy we wrogiej dżungli (ani nie gonimy do wrogiej jungli) w mniej niż 4 osoby, chyba że są martwi po ich stronie, albo widać większą ilość na drugiej stronie mapy. Oddaliśmy ogólnie około 7 śmierci, przez pazerność, i się okazało że kolesi było więcej jakbyśmy tego sobie życzyli.
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2014 14:24:16 GMT 1
W moim elo prawie nikt nie kupuje wardow . Supporci kupuja w 99% dmg itemy i maja w dupie wizje. Trzeba pamietac, ze pinka mozna postawic tylko jednego, wiec jesli mielibysmy po jednym od kazdego byloby zajebiscie. Czasem trzeba miec jeden lub dwa w inventory, jak gra sie vs Evelynn, Twitchowi czy tez Akali a nawet Khazixowi i Vayne. Tak wiem, to abstrakcja . Pinki na wejsciu do naszego lasu plus w malych buszach kolo dragona i barona, moga nawet stac cala gre i nikt ich nie znajdzie. Widziale wiele razy, jak przeciwnicy przechodzili przez nie po kila razy . Zauwzylem tez, ze niewlasciwe osoby puszuje linie. Nie moze to byc ADC, bo raz ze zdjema go szybko, dwa jest duzo bardziej potrzebny w walce z przeciwnikiem i trzy nie ma zazwyczaj teleportu.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2014 15:13:15 GMT 1
To prawda split push jest źle robiony. To musi być ktoś z teleportem żeby w każdej chwili móc dołączyć do team fighta. Albo ktoś kto jest w stanie uciec i poza tym ma wizję, żeby zareagować na to że idą na ganka.
Ja ostatnio rzuciłem pinka w picie smoka (ranked w platynie) i to w środku, to tam stał 15 minut i zniszczyłem 2-3 wardy dzięki niemu, czyli się zwrócił i na dodatek pomógł w zdobyciu smoka.
Ogólnie podstawowym brakiem w naszej grze w mid i late, jest mała wizja, i złe split pushowanie.
Ewentualnie bym chciał spróbować zrobić tak, żeby był jeden koleś który decyduje co robimy podczas gry jako team, bo w pewnym momencie są 2 opinie i rozwalamy się na 2 plany i przez to też giniemy.
Ja się mogę zgłosić na ochotnika ;D
|
|
|
Post by barabasz79 on Jun 10, 2014 16:53:41 GMT 1
ok maniek dowodzi
|
|
|
Post by barabasz79 on Jun 22, 2014 15:19:55 GMT 1
ja zepsulem ostatnie gry bo z lini nie zdążylem na team fighty ale nie możemy też szukać team fight gdy oni mają lepsze itemy, musimy też nauczyć się bronić lub grać na objectivy, spit push. poproszę o dowództwo o taktykę na split push
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 23, 2014 6:31:22 GMT 1
Żeśmy bronili Barona, czyli graliśmy w obornie objectivea, tylko w 4 nie da rady tego zrobić. A jak zobaczyli że jesteśmy w 4 , bo 5 na dole jest bez teleporta, to nas poprostu zaatakowali. Czyli normalna rzecz. Dowodzenie nie wychodzi bo i tak każdy robi co uważa za dobre w danym momencie. Mimo że jest call na barona, smoka czy coś innego, to albo jest farmienie, kradnięcie buffów. Niestety brak u nas jest jedno myślności. W sumie to nie gra o złote kalesony, więc mnie tam to nie przeszkadza
|
|
|
Post by barabasz79 on Jul 8, 2014 20:19:13 GMT 1
ok
|
|