|
Post by vuznarmaniek on Jan 21, 2015 19:13:14 GMT 1
Chciałbym żebyście wypisali czym chętnie gracie i na jakiej pozycji i dajcie mi szansę w ten Piątek wytypowania picków, z waszej puli champów Mam kilka ciekawych pomysłów i chciałbym zobaczyć czy to będzie jakiś wpływ na wyniki naszych gier :-) MartyyyJungle: Jarvan IV, Rek’sai, Vi, Pantheon, Sejuani Top: Hecarim (vs AD), Sion, Maokai, Irelia, Malphite, Fiora, Kassadin (vs AP), Annie Support: Janna, Leona, Taric, Braun, Blitz, Brand ?? Jak coś pominąłem to dopisz ;P Vuznar/Maniek:TOP: Malphite, Cho'Gath, Galio, Yorick, Viktor, Vladimir, Lissandra, Ryze Jungle: Sejuani, Elise, Fiddlestocks, Diana Mid: Orianna, Brand, Ahri, Viktor, Annie, Anivia, LeBlanc, Zyra, Lissandra, Ryze, Ziggs, Xerath ADC: Ezrael, Corki, Graves Supp: Annie, Zyra, Nami, Janna, Thresh, Malphite, Lulu
|
|
|
Post by martyyy on Jan 21, 2015 20:34:33 GMT 1
To co mailem wyslalem Ci, to do rankedow sobie spisalem. Czymw miare mi idzie, a w normalach to roznie bywa .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 21, 2015 21:13:46 GMT 1
No to dobra lista. Jak do rankedów to pewnie będziesz chciał szlifować ;P
|
|
|
Post by barabasz79 on Jan 22, 2015 9:38:50 GMT 1
Top Herman, Teamo
Mid Herman, Teamo
ADC Ashe, Quin, Tristiana, Caitlin, Sivir
Suport Blitz, Taric, Alistar
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 22, 2015 10:32:00 GMT 1
To napisz moze wczesniej jakies pomysly na picki i przykladowe teamcompy zeby byl czas sie przygotowac Ja ostatnio nie w formie i potrzebuje czasu
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 22, 2015 10:42:56 GMT 1
Okej, mam kilka pomysłów w pliku txt w domu to przekleje tutaj. Jeszcze jeden z Malpitem mi przyszedł do głowy więc donotuje go ;p
Pytanie jeszcze jak się czujesz z Yasuo? Możesz coś nim powalczyc na TOP or mid?
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 22, 2015 10:54:45 GMT 1
Powalczyc moge ale rezultat nie bedzie zadowalajacy...
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 22, 2015 11:16:27 GMT 1
To się jeszcze w takim razie pomyśli
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 22, 2015 11:22:44 GMT 1
Oczywiscie jak zagram czymkolwiek innym to rezultat tez moze byc niezadowalajacy bo od wybrania innego champa nie naucze sie nagle grac w ta gre Zeby nie bylo ze pekam czy cos, moge grac i Yasuo
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 22, 2015 11:35:58 GMT 1
Spoko maroko, wszystko też zależy co picknie druga strona. Trzeba patrzec w miarę na bieżąco, żeby na siłe nie forsowac jakiegoś compa, jak na lini dostaniemy w dupe ;p
|
|
|
Post by barabasz79 on Jan 22, 2015 16:13:51 GMT 1
Ja myślę że należy potrenować team compy i jedna przegraną się nie zrażać. I analizować przegrane bo to z nich się najwięcej można nauczyć. Jak jakaś linia na feeduje to też się nie zrażać bo jeden nie wygra całej gry. Zagrywki na baity do jungli by się przydały na Draka , na Barona. p.s. dodałem caitlin i sivir
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 22, 2015 17:41:11 GMT 1
Compy o kótrych myślałem ostatnio
1.
top - Malphite jungle - Fiddlestics/Wukong mid - Orianna
adc - Twitch /Ezrael/Tristana supp - Annie/Thresh Ban:
Syndra, Katarina ,
2. Assasin team Top - Irelia/Fiora Jungle - Vi/Wukong/Pantheon/Nocturne Mid - Ahri/LeBlanc ADC - Twitch/Tristana Supp - Thresh/Malphite/Braum Ban Katarina/Janna/Riven
Moje compy, nad którymi myślałem od kilku tygodni:
3.
top - Heimer
jungle - J4
mid - Orianna /Anivia adc - Twitch
supp - Nami/Leona/Thresh
Ban:
Braum, Syndra, Katarina
4.
top - Cho'Gath/Malphite
jungle - Vi/Jarvan/Rek'Sai/Wukong mid - Yasuo adc - Graves/Caitlyn/Tristana supp - Nami/Thresh
Ban:
Katarina, Irelia, Orianna
5.
top - Irelia
jungle - Vi
mid - Heimer
adc - Ezrael
supp - Leona/Blitzcrand
Ban:
Janna, Zed, Katarina
6.
top - Heimer
jungle - Sejuani/J4/Amunu
mid - Xerath
adc - Twitch
supp - Nami/Leona/Thresh
Ban:
Braum, Syndra, Katarina
|
|
|
Post by mariakowski on Jan 22, 2015 20:39:52 GMT 1
Siemano. Dostałem niedawno zaproszenie na forum, więc może też się dopiszę Jungle: Amumu, Elise, Lee, Rammus, Volibear Support: Thresh, Braum, Morgana ADC: Tristana, Caitlyn Mid: Veigar, Lux Top: Trundle, Mundo, Ryze
|
|
|
Post by martyyy on Jan 23, 2015 8:43:06 GMT 1
No no co za dyskusja . A co do samych czempow, to pamietajcie, ze trzeba brac pod uwage, ze czempioni maja swoje chwile (power spikes). Trzeba brac pod uwage, ze kompozycja moze faworyzowac late game itp. Co do Yasuoa, to ja bym go odpuscil, to jest dosc trudny czemp i nawet wysokie elo nim nie gra za czesto z tego powodu. Generlanie jestem zdania, ze jak juz grac, to czyms prostszym co nie stresuje itp. Co z tego, ze teoretycznie bedziemy mieli zestaw czempow, super, z CC itp, jesli druzyna przeciwna ma takich, ktorych lubi i nimi bardzo dobrze gra. Zapewne w takiej sytuacji wygraliby .
|
|
|
Post by barabasz79 on Jan 23, 2015 13:41:31 GMT 1
Marian a podasz jakieś zamysły taktyczne? Jak używamy compa 1. to gramy tak i tak, jak kompa nr. 2 to gramy tak i tak. Czy nie masz aż tak głębokich przemyśleń ?
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 23, 2015 14:35:21 GMT 1
Przy jedynce chodzi o team fight, Malphite inicjuje z Orianną i ultami wyłączają jak najwięcej się da. Do tego duuuży dmg ;D Fiddle powinien miec w tym czasie wystarczająco dużo czasu żeby odpalic ulta, albo wukong żeby wejśc i odpalic swojego w miarę możliwoście żeby chain CC zrobic na nich. W między czasie nuke, najlepiej squishy targety. Jakiś mogilny ADC albo stealth żeby odpowiednio się ustawic do mordowania, lub unikania ich assasinow/tankow. Najlepiej tristana imo, bo może odrzucic i odskoczyc, 2 skille ochronne.
Mariakowski dzisiaj od 20 feedujemy.
A jeżeli Martyyy chodzi o to co żeś napisał, to dlatego taki topic zacząłem żeby na tej puli champów, ustawic team comp na tej bazie, a nie komuś narzucac champów.
|
|
|
Post by mariakowski on Jan 23, 2015 15:48:46 GMT 1
Ok, bardzo możliwe, że będę wtedy dostępny.
Dodałbym jeszcze jedno: Jeśli chodzi o mnie to z przyjemnością wypróbuję, dla dobra drużyny, czempionów/zagrań z których rzadko korzystam.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 23, 2015 15:54:12 GMT 1
Zapraszamy zawsze w 5 raźniej. Hmmm próbowac champów chcesz. To na support bardzo lubię miec Annie. Malphite jest fajny, dobrze się inicjuje i wtedy na TOP można dac kogoś innego z większym dmg. Dodatkowo Malphite jest wtedy uniwersalnym pickiem. Jak będzie nie taki Toplaner, można swap na supp zrobic ;p
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 27, 2015 13:32:43 GMT 1
Dzisiaj będę od 17 do 20, ktoś wpada feedowac?
|
|
|
Post by martyyy on Jan 27, 2015 15:23:41 GMT 1
Jestem na tilcie, ale moge wbic.
|
|