|
Post by martyyy on Mar 3, 2015 12:08:18 GMT 1
Film jest dosc dlugi, ale warto sie z nim zaznajomic.
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 3, 2015 15:23:22 GMT 1
A mozna jakis skrocony poradnik dla osoby, ktora stawia 3 wardy na gre?
|
|
|
Post by martyyy on Mar 3, 2015 17:55:58 GMT 1
Zawsze stawiaj w krzaki najblizsze Ciebie
|
|
|
Post by martyyy on Apr 21, 2015 8:27:33 GMT 1
Zmienilem tytul, bo generlanie temat o wardowaniu, ktore uwazam za bardzo wazne. Wczoraj gralem 4 rankedy i dwa przegralem miedzy innymi z powodu braku wardow. Zabijali moich kompanow, bo wlazili w krzaki itp. Basic Guide to Warding
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 21, 2015 8:54:43 GMT 1
A ja nie lubie chodzic na skroty dlatego nie warduje zeby nie bylo za latwo
|
|
|
Post by martyyy on Apr 21, 2015 9:21:26 GMT 1
Dlatego przegrywamy co piatek!
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 21, 2015 9:38:51 GMT 1
Z moimi koreanskimi mechanicsami jak zaczne rzucac wardy to bedziemy stompowac kazda gre i wszystkim sie szybko znudzi Swoja droga ogladalem streamy Imby, on rzucal srednio 1 ward na 5 gier, nawet mnie to klulo w oczy i spokojnie wbijal D1/Mastera bazujac glownie na mechanice, bardzo agresywnej grze na lejnie i wygrywaliu wiekszosci dueli, wiec da sie.
|
|
|
Post by martyyy on Apr 21, 2015 10:07:30 GMT 1
Ale on gral wiekszosc jako ADC. Poza tym, low elo nie ma mechanicsow, wiec wardy maja wieksze znaczenie. Low elo nie dodge skillshota z karzaka. High elo gracze wchodzc do krzakow, maja wcisniety Shift (chyba to jest by default) i auto-atakuje przeciwnika, jak tylko sie pojawi .
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 21, 2015 10:16:42 GMT 1
Z ciekawosci przejrzalem staty z naszych gier piatkowych i kilku randomowych rankedow na challengerze Liczba wardow rzucana przez nas jest bardzo zblizona do tej challengerowej, nie jest tak ze rzucamy 3 razy mniej wardow, raczej bardziej 10-20 mniej jako caly team przez cala gre, a czasem nawet i mniej
|
|
|
Post by martyyy on Apr 21, 2015 10:39:34 GMT 1
10-20 to i tak sporo, nie uwazasz, srednio ward zyje miedzy 2 a 3 minuty, chociaz u nas nie sweepuja, wiec 3 min. To ile to czasu . Poza tym, chcialbym zauwazyc, ze dalem link do wskazowek gdzie wardowac, a nie ile. Bo wardy rzucane w miejscach malo potrzebnych = jakby go nie bylo. Jakby nie patrzec wizja wygrywa czesto gry. Szczegolnie gdy poziom jest wyrownany. Ile razy, ktos zdolal zbiec przed gankiem z tego powodu .
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 21, 2015 11:01:24 GMT 1
Temat walkowany wiele razy, oprocz tego gdzie wardowac jeszcze trzeba wiedziec kiedy. Bo wejscie na pale do obcej jungli bez wizji zeby zawardowac to glupota, trzeba miec jakies rozeznanie na minimapie zeby wiedziec ze w tym miejscu nikogo nie ma i z tego wardowania wrocimy zywi Ja jak mam do wyboru nie rzucic warda albo rzucic ryzykujac, to wole nie rzucac (z drugiej strony jak mam do wyboru ryzykowny dive po killa albo zagranie safe - zawsze wybieram dive ) Oczywiscie im wiecej wizji tym lepiej, tylko ze my jako team rzucamy jej juz naprawde duzo, nawet w grach ktore przegrywamy bardzo czesto rzucamy wiecej niz przeciwnik (sprawdzilem), zeby nie doszlo do tego ze zaraz bedziemy rzucac wiecej niz na LCS a potem zaoraja nas brazy i zrzucimy na brak wizji
|
|
|
Post by martyyy on Apr 21, 2015 11:48:40 GMT 1
Ale Guide pokazuje, zeby rzucac na linii z wiezami (w miare postaepu ich zniszczenia). W naszym przypadku glownie chodzi o rzeke z obu stron lub wejscia do naszje jungli. Chodzic do ich mozna, jak wiemy, ze jungler przeciwny jest na gorze lub na spawnie po divie . Jasna sprawa, ze nie trzeba za wszelka cene rzucac ich. Kiedys tak robilem, teraz staram sie unikac. Z drugiej strony taki ward w ich lesie, jest nieoceniony. Mozna robic invade, mozna gankowac lane daleko od junglera i wiedziec, ze nie bedzie kontry itp. Powtorze, nie idzmy na ilosc lecz na jakosc. Co z tego, ze rzucisz 30 wardow, jak beda malo efektywne. Trzeba sie ciagle doskonalic Ostmazie, nie mozna spoczac na laurach, bo mozna skonczyc jak Nokia .
|
|
|
Post by ostmaz on Apr 21, 2015 12:07:54 GMT 1
Ja sie doskonale caly czas, na chwile obecna staram sie zeby procent moich udanych diveow byl wkoncu dwucyfrowy Niestety guide byl bardzo dlugi i nudny, wytrzymalem chyba do 2 minuty
|
|
|
Post by martyyy on Apr 21, 2015 12:33:41 GMT 1
Ale przeczytaj ten z obrazkami, jest nie za dlugi .
|
|