|
5v5
Apr 1, 2015 11:02:08 GMT 1
Post by martyyy on Apr 1, 2015 11:02:08 GMT 1
A gdzie widzisz Viktora w tym co napisalem powyzej? Chyba odpisales nie na ten temat co chciales.
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 11:11:17 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 1, 2015 11:11:17 GMT 1
No i czasem najmniejszy w teamie jak wczoraj w pierwszej grze Tak serio to uwazam ze Tristana jest jak najbardziej ok, ma damage, ma range, ma mobilnosc tu bym sie nie czepial Generalnie ja uwazam ze teamcomp ma drugoplanowe znaczenie, my lubimy zagrac sami chujowo i usprawiedliwic to tym ze przeciwnik "ale dobry jest" albo "maja lepszy teamcomp" Tak mozna mowic jak sami zrobimy wszystko dobrze i przegramy mimo to, a zazwyczaj jest tak ze podejmujemy teamfight 4 vs 5, robimy chujowy engage, ktos sie daje zlapac na dziendobry przez co zaliczamy ace i zaczynamy szukac powodu nie tam gdzie trzeba Ogolnie ja proponuje ustalic na poczatku gry priorytety Czy chcemy wygrac i tryhardowac czy chcemy sobie pyknac normalka w lola for fun Ja np. lubie sobie zagrac innym nowym champem, ktorym wiem ze gram slabo bo niby jak mam grac dobrze jak nigdy nim nie gralem albo gralem 2 razy To oczywiscie nie znaczy ze sie nie staram czy nie chce wygrac ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy Jak gramy sobie nowymi champami for fun, to nie oczekujmy zwyciestwa, grajmy na luzie, uda sie wygrac to spoko, nie uda sie to trudno... Natomiast jak ze 2-3 osoby chca tryhardowac to niech powiedza przed gra, wtedy inni tez wezma jakies ograne picki i bedziemy tryhardowac Ja sie dostosuje bo rozumiem ze np. barabasza, ktory piłuje Tristiane od 2 lat w kazdej grze moze draznic ze ktos chce sobie czasem pyknac innym champem
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 11:15:30 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 11:15:30 GMT 1
Możemy psróbowac takiego compa, tyle że z Tristaną :-) Ja mogę grac Annie i Ahri, z takimi stunami (Leona/Amumu/Seju) mogę grac Katarina. Jak nie mam zkontrolowanych celów, to kiepski ze mnie assasin i mi przerywają. Jak są stunned to mogę ich niszczyc ;p Też ogólnie uważam że przy takim compie Viktor się sprawdzi, bo wtedy rzucam gravity fielda po jakimś stunie i mam chain stuna ;D Chciałbym żebyśmy spróbowali w piątek takiego compa: Top: Sion/Irelia - Martyy (Sion pref) Jungle: Sejuani/Amumu/Vi - Ostmaz (Vi Pref) Mid: Katarina/Annie/Ahri - Vuznar ADC: Tristana - Barabasz Support: Blitz/Leona/Morgana - Mariakowski (Leona preferowana dla mnie ;p ) Tak jak wspomniałem wcześniej, Tank + Fighter i 2 dmg dealerów i Supp z dużo CC
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 11:21:52 GMT 1
Post by martyyy on Apr 1, 2015 11:21:52 GMT 1
Ale wczoraj nie gralismy nowymi, a mieli jednak lepszy comp jak Panth skakl i Bard czy jak mu tam rzucal ulta. To bylo zajebiste. W ogole ich druzyna miala ogromne CC.
A skczesz Kataryna do wardow itp? Bo ostatnio widzialem, ze flaszowales przez sciane i zastanawim sie czy CD, czy nie pomyslales o tym.
Shunpo can be used on any targetable allied or enemy unit except for towers and inhibitors. This can include champions, minions, wards and champion pets such as Teemo's Noxious Trap, Jarvan IV's Demacian Standard, Thresh Square, Thresh's Dark Passage Lantern, tunnel entrances, and the Capture Points (whether Neutral, Allied or Enemy controlled) on the Crystal Scar.
Note: Shunpo cannot be used on an enemy Jarvan IV's Demacian Standard.
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 11:27:50 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 11:27:50 GMT 1
Okej, możemy też zrobic jak Ostmaz mówi. Ja proponuje grac do 23 try hard ;D Wtedy jesteśmy świeżsi i mamy najlepsze skupienie, a po 23 na luźno grac i testowac sobie jakieś postacie.
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 11:31:01 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 11:31:01 GMT 1
Miałem trinkiet na cooldown, patrzyłem specjalnie ;p Pamiętam że mi zabrakło nie dużo z 1/4 CD ;p
Compa mieli mega, nie spodziewałem się takich akcji.
Ale już po takim 1 meczu, już wiadomo jak grac przeciw czemuś takiemu.
Czy ja wiem że każdy grał sprawdzoną postacią? Ja słabo gram Katariną, Sionem rzadko grasz, a Gregu Nautilusem w jungle 1szy raz chyba.
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 11:42:06 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 1, 2015 11:42:06 GMT 1
Az przeanalizowalem Ja wczoraj gralem Mundo, Gragasem, Nautilusem - zadna z tych postaci nie zagralem wiecej niz 5 razy w zyciu, zadna z tych postaci nie umiem grac przynajmniej na srednim poziomie. Martyyy Sion, Gragas - to chyba tez nie jest Twoj pierwszy garnitur pickow Vuznar sam stwierdzil ze Katarine chce trenowac i za czesto nia nie gra (tym bardziej ze to kompletnie inny playstyle niz viktor/xerath, pewnie potrzeba troche czasu sie przestawic z poke czy spelli z duzej odleglosci na wjazdy w 5 osob all in) Bot ma tak szeroka talie champow ze nawet gdyby chcieli przytrolowac nowym pickiem to by nie dali rady, wiec mariakowski i barabasz bez zarzutu Wiec jak widac moim zdaniem nie gralismy w tryhard mode
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 12:10:19 GMT 1
Post by martyyy on Apr 1, 2015 12:10:19 GMT 1
Sionem inne masterki mialem, generlanie Sion nie jest jakikms mega trudnym czempem. Gragasem faktycznie dawno nie gralem, kiedys to byl moj glowny pick na mida . A widzisz Manku, bieglem do sciany, zbys mogl przeskoczyc do mnie, ale juz flasznales .
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 12:30:55 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 12:30:55 GMT 1
A to nie skojarzyłem. To jeszcze nie ten level ;P Miałem mało HP i spanikowałem, że nie będzie zasięgu czy coś. Jakbym kliknął a ty byś był out of range, postac by Zawróciła żeby do ciebie biedz, a wtedy to na pewno bym nie wyszedł. Kwestia ogrania.
Na pewno będą chciał ją szlifowac. Fajny pick, bardzo podoba mnie się CD reset ;D
Z farmieniem nie miałem problemu, miałem problem, że bez stuna, nie potrafię zburtowac przeciwnika ;p
Zobaczymy jak nam wyjdzie Tryhard mode :-)
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 12:34:04 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 12:34:04 GMT 1
Apropo Siona, to może nie jest trudny, ale jednak musisz podszkolic się w farmieniu, jak przegrywasz na lini, bo trochę Trynd się feednął. Ja jak przegrywam linie, to próbuje z ranged coś tam klepnąc i farmie pod wieżą, może i mam 20-30 creepów mniej, ale nie tracę czasu na powrót na linie i nie oddaję darmowej farmy przeciwnikowi. Tryndamere, pod wieżą raczej by nie robił dive.
Jak gram na TOPie, to bardzo często jestem pozostawiony sam sobie (no gank). Najnudniejsza linia według mnie, bo tylko się farmi, a że słabo gram na TOP, to przeważnie stoję pod wieżą i klepię miniony. Warto poćwiczyć samo farmienie pod wieżą, żeby jak najmniej minionów tracić.
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 13:05:41 GMT 1
Post by martyyy on Apr 1, 2015 13:05:41 GMT 1
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 13:15:15 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 13:15:15 GMT 1
Maybe może CS nie było dużej różnicy, ale jak dodac złoto z kili to wyszła duża różnica w złocie i on był majwiększym bólem w tyłku ;p
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 13:22:27 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 1, 2015 13:22:27 GMT 1
I tu pojawil sie problem jednak teamcompu Bo po 10 minutach ten trynda byl juz nie do zatrzymania, ja nie mialem po co isc na top bo combo sion-nautilus ma zero demageu, trynda na ulcie jebnal by nam double killa na luzaku i zabral buffy, do takiego typowego golema na topie jak Sion trzeba brac offensywnego junglera. P.S: 5 Wardow jak na mnie to w chuj duzo, jak nigdy
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 13:36:06 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 13:36:06 GMT 1
Sporo tej wizji mieliśmy, niestety brak mamy niszczenia wardów. Ale trudno, lepiej miec dużą wizję chociaż, niż niszczyc im wardy, jak nie zawsze się trafi sweaperem, albo nie ma jak podejsc.
Ogólnie fajna statystyka :-)
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 13:39:45 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 1, 2015 13:39:45 GMT 1
No właśnie to jest najgorsze przy 2 tankach, ciężko gankowac.
Ja chcę tylko zaznaczyc że ten wardownik powoli uważam za bezużyteczny i za drogi. Bo upgarade trinkieta, dał mi tyle rzuconych wardów co Supp z sight stone.
Ostatnio też się zastanawiałem, czy nie lepiej upgarade trinkieta na supp stealth i złoto przekierowac na znaczące itemy + więcej pinków (zamiast sweapowac przy dragonie lub baronie to pinka rzucac) u nas tego brakuje.
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 15:34:26 GMT 1
Post by mariakowski on Apr 1, 2015 15:34:26 GMT 1
Co do champion poolu, to jestem otwarty na propozycje. To, że gram niewieloma czempionami, to nie znaczy że innymi nie potrafię, kwestia preferencji. Tak więc leoną też mogę pograć chętnie, a jeśli będzie wchodzić w grę jakiś defensywny pick to też się dostosuję
|
|
|
5v5
Apr 1, 2015 22:27:11 GMT 1
via mobile
Post by barabasz79 on Apr 1, 2015 22:27:11 GMT 1
Prawdopodobnie te wardy pozwoliły nam ich gonić i wyrównać grę. Nie raz ocaliły nam skórę jak broniliśmy się w bazie a oni sadzili się na nas w naszej jungli. Dzieki nim nie zabijali nas pojedynczo.
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 7:54:24 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 2, 2015 7:54:24 GMT 1
Gonic i wyrownac gre pozwolil nam tylko i wylacznie Viktor, ktory dwoil sie i troil w kazdej walce i zrobil w tej grze grubo ponad 100k damage na championach (bardzo duzo). Ale ze gral 1 vs 9 to i 500 wardow by nie pomoglo Swoja droga to tyle wardow bylo a po 65 minutach gry ochoczo bilismy inhibitor i nikt nie widzial ze 2 fale supermobow wlasnie koncza nam nexus
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 7:58:57 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 2, 2015 7:58:57 GMT 1
Dzieki nim nie zabijali nas pojedynczo. Podejmuje challenge! W Piatek bede liczyl ile razy ktos padnie pojedynczo albo da sie zlapac i skwituje to tekstem "kurwa chcialem postawic warda"
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 8:13:07 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 8:13:07 GMT 1
LoL Ogólnie dzięki wardam też zrobiłem ten dmg między innymi. Dla Viktora i jego lasera wizja to coś pięknego, koleś dostaje 1szą salwę zanim zobaczy co go biję i plus taki że było wiadomo który można było wychodzic z bazy. Chociaż i tak nie raz wpadłem w pułapkę w naszym lesie ;p Głupio skracając drogę przejścia. Ogólnie obrana naszych tanków dużo pomagała, więc nie grałem 9vs1, ten dmg dealt tylko pokazywał, jak nasz team comp był ryzykowny, jak się udało obronic dmg dealerów, wygrywaliśmy fight, jak popełniliśmy głupi błąd, albo udało im się do nas dotrzec to przegrywaliśmy. Wystarczyło że jeden z nas padł, to już mieliśmy duży problem, tanki długo żyją ale nie zabiją tryndamere nawet 2v1 (healuje się za mocno).
|
|