|
5v5
Apr 2, 2015 8:22:12 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 2, 2015 8:22:12 GMT 1
Oczywiscie ze wardy sa wazne, nie mowie ze nie, ja wiem ze warduje za malo, moze kiedys uda mi sie to zmienic. Ja tylko chce pokazac ze jesli np. po 50 minutach mamy teamfight gdzie na 5 osob powiedzmy 4 nie trafia/zle rzuca swoje ulty, focusujemy zle osoby albo tristana zainicjuje fight skokiem z W w caly team to nas poprostu acuja i przegrywamy. W tym momencie to czy postawilismy 2 wardy czy 100 robi sie bez znaczenia. Temat wardow poruszany byl na forum juz z 20 razy a jeszcze ani razu nie widzialem tematu o focusie w teamfighcie (wogole o tym nie mowimy, w wiekszosci teamfightow napierdalamy tanka, ulty leca w zle osoby a potem samowolka kazdy swego, mnostwo gier przez to przegralismy i nikogo to nie rusza)
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 9:51:11 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 9:51:11 GMT 1
Ogólnie racja, aczkolowiek Focus, jest bardzo sytuacyjny. Zależnie od team compów itp.
Tak czy siak, jutro test 1szej metody. TryHard Kill them all ;D i zielona fala ;D
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 10:37:05 GMT 1
Post by mariakowski on Apr 2, 2015 10:37:05 GMT 1
Chciałbym żebyśmy spróbowali w piątek takiego compa: Top: Sion/Irelia - Martyy (Sion pref) Jungle: Sejuani/Amumu/Vi - Ostmaz (Vi Pref) Mid: Katarina/Annie/Ahri - Vuznar ADC: Tristana - Barabasz Support: Blitz/Leona/Morgana - Mariakowski (Leona preferowana dla mnie ;p ) Tak jak wspomniałem wcześniej, Tank + Fighter i 2 dmg dealerów i Supp z dużo CC Czyli jutro próbujemy tę kompozycję? Czy jeszcze jakaś wchodzi w grę? I jeszcze jedna rzecz: skoro byśmy grali pod teamcomp to moglibyśmy bany przedyskutowac.
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:06:57 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 12:06:57 GMT 1
To by była moja propozycja. Gregu zaproponował, żeby na razie zagrac postaciami jakie się dobrze gra.
Ja bym spróbował jedną taką grę z compem i jak dostaniemy wpierdziel to byśmy zmienili na Tryhard ;D
A jakie bany proponujecie? Przeważnie jak się pytam co banowac, to nikt nic nie wie, więc banuje pod mojego picka ;p
Na przykład jak idę Viktorem, to nie nawidzę grac przeciw Riven i Ireli, do tego ban jakiejś LeBlanc i tyle. Jak idę Xerathem to nie lubię Fizza, Zeda a później random ban ;p
Jak macie jakieś pomysłe do Bana, chętnit się dostosuje, bo bardzo egoistycznie obecnie banuje.
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:08:08 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 2, 2015 12:08:08 GMT 1
Mnie sie ten teamcomp nie podoba, wolalbym na topku, nie chce do lasu
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:12:24 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 12:12:24 GMT 1
Top: Wukong/Renekton - Ostmaz (pref Wukong) Jungle: Sejuani/Amumu - Martyyy (Pref Seju) Mid: Viktor/Annie/Xerath - Vuznar (przy takim mass stun, pref Viktor, mega aoe dmg z lasera i ulta) ADC: Tristana - Barabasz Support: Blitz/Leona/Morgana - Mariakowski (Leona preferowana dla mnie ;p )
To ja bym tak proponował, jak komuś coś nie pasi, to pisac ;p
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:15:29 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 2, 2015 12:15:29 GMT 1
To co wyzej to jest free win, nie trzeba nawet gry startowac zeby to wiedziec
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:22:54 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 12:22:54 GMT 1
Free win dla kogo?
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:35:49 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 2, 2015 12:35:49 GMT 1
Napewno nie dla przeciwnego toplanera Ja bym poprobowal cos czym gramy w miare ale tworzy to dobre combo np. Top Malphite, mid Orianna - nie gralismy tego chyba nigdy, dobre zgranie ultow to kaplica w teamfighcie, ja bym sprobowal, malphitem cos tam gralem, vuznar orianna tez, mogloby pyknac Mozemy tez sprobowac jakichs zaawansowanych technik np. splitpush i baitowanie rywala Lubie sobie czasem zagrac Shenem, on by do tego pasowal
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 12:45:49 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 12:45:49 GMT 1
To combo które wpisałem, jak się zrobi chain CC, to team przeciwny wyparuje To ja proponuje zagrac na try hard takie 3 combo, w razie uwag proszę pisac. 1szy comp Top: Wukong/Renekton - Ostmaz (pref Wukong) Jungle: Sejuani/Amumu - Martyyy (Pref Seju) Mid: Viktor/Annie/Xerath - Vuznar (przy takim mass stun, pref Viktor, mega aoe dmg z lasera i ulta) ADC: Tristana - Barabasz Support: Blitz/Leona/Morgana - Mariakowski (Leona preferowana dla mnie ;p ) 2gi comp Top: Malphite - Ostmaz Jungle: Vi/Rek'sai - Martyyy Mid: Orianna - Vuznar ADC: Tristana - Barabasz Support: Braum/Leona/Morgana - Mariakowski (Braum imo Pref) 3ci comp Top: Shen - Ostmaz Jungle: Gragas na dmg? Dla disengage - Martyyy Mid: Ziggs/Viktor range poke/disengage - Vuznar ADC: Tristana - Barabasz Support: Janna (disengage) - Mariakowski Jak split push to potrzebny disengage, żeby w razie czego szybko uciec.
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 13:54:30 GMT 1
Post by mariakowski on Apr 2, 2015 13:54:30 GMT 1
Mi osobiście bardzo się podobają te teamcomy. Jedyna moja uwaga to taka, żeby może najpierw wypróbowac pierwszy i drugi wariant, a jeśli nam wyjdzie brac się za splitpush
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 14:05:56 GMT 1
Post by martyyy on Apr 2, 2015 14:05:56 GMT 1
A co jesli znerfia Tristane?
|
|
|
5v5
Apr 2, 2015 19:11:47 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 2, 2015 19:11:47 GMT 1
Póki nie znerfili nie ma tematu Każdy pokoleji zrobimy po 1 razie i zobaczymy który nam najlepiej leży.
|
|
|
5v5
Apr 3, 2015 12:23:37 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 3, 2015 12:23:37 GMT 1
To combo które wpisałem, jak się zrobi chain CC, to team przeciwny wyparuje To ja proponuje zagrac na try hard takie 3 combo, w razie uwag proszę pisac. 1szy comp Top: Wukong/Renekton - Ostmaz (pref Wukong) Jungle: Sejuani/Amumu - Martyyy (Pref Seju) Mid: Viktor/Annie/Xerath - Vuznar (przy takim mass stun, pref Viktor, mega aoe dmg z lasera i ulta) ADC: Tristana - Barabasz Support: Blitz/Leona/Morgana - Mariakowski (Leona preferowana dla mnie ;p ) 2gi comp Top: Malphite - Ostmaz Jungle: Vi/Rek'sai - Martyyy Mid: Orianna - Vuznar ADC: Tristana - Barabasz Support: Braum/Leona/Morgana - Mariakowski (Braum imo Pref) 3ci comp Top: Shen - Ostmaz Jungle: Gragas na dmg? Dla disengage - Martyyy Mid: Ziggs/Viktor range poke/disengage - Vuznar ADC: Tristana - Barabasz Support: Janna (disengage) - Mariakowski Jak split push to potrzebny disengage, żeby w razie czego szybko uciec. Tak sobie patrze mysle i to chyba nie jest takie proste Nie mozemy chyba z gory zakladac czym zagramy jak nie znamy pickow przeciwnikow, kazdy powinien miec przynajmniej kilka w zanadrzu. Pomijajac mozliwe bany sa tez sytuacje ze wybitnie nie pasuje matchup. Ja nie pickne Wukonga jesli przeciwnik z drugiej strony zalokuje Dariusa/Olafa/Garena/Renka bo to maczupy gdzie wygranie lini jest bardzo trudne. Nie ma tez sensu pickowac malphite'a jak z drugiej strony jest jakis Vladimir... Niektorych champow tez nie oplaca sie pickowac w ciemno bo mozna sie wsadzic na zly matchup i nafeedowac. Musimy byc jak w LCS, dopasowywac faze pick and ban na biezaco No i ja jesli bede 1st pickiem zbanuje na dziendobry Tristiane, Ashe i Caitlyn Musimy przecwiczyc i taki wariant na wypadek gdyby kiedys ktos wybanowal nam naszego marksmana, trzeba zobaczyc jak poradzi sobie z taka sytuacja
|
|
|
5v5
Apr 3, 2015 12:39:29 GMT 1
Post by mariakowski on Apr 3, 2015 12:39:29 GMT 1
W takim razie proponuję takie rozwiązanie: -skoro w 5vs5 gram supportem mogę zakładac gry, przez co jest duża szansa, że będę first pickiem -ja raczej nie widzę opcji, żeby przeciwnicy mnie wybanowali a wy będziecie mieli lepszy ogląd na enemy team z racji tego, że wybieralibyście później czempionów Jedyne czego wymaga ta metoda to porządna komunikacja z drużyną, żebyśmy dogadali się co banowac, żebym nie zabronił wstępu na summoners rift Taricowi, GP i Sorace A co do marksmana to zachęcam to popróbowania innych picków przy tryhard mode off. Jeszcze paru innych adc posiada mechanizmy ucieczki, więc liczę, że się uda
|
|
|
5v5
Apr 3, 2015 13:50:49 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 3, 2015 13:50:49 GMT 1
To jak będziesz brac Malphite to ban Vladimira, jak Wukonga, to Olaf, Renekton i Darius. Jak mam Viktora, to nie boje się tak mocno counter pickow. Imo powinniśmy mu narzucic swój styl gry, niż próbowac się dostosowywac, jak żeśmy się dostosywali, to dostawaliśmy w tyłkach.
|
|
|
5v5
Apr 3, 2015 14:56:11 GMT 1
Post by ostmaz on Apr 3, 2015 14:56:11 GMT 1
To nie jest warte bana moim zdaniem, na to da sie grac tylko trzeba grac pasywnie i ograniczac sie do farmienia, troche marnowanie potencjalu. Ja wole grac matchup gdzie moge grac agresywnie, probowac zabijac/ginac 1 vs 1 na lini i sie snowbolowac/tiltowac
|
|
|
5v5
Apr 3, 2015 15:01:14 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 3, 2015 15:01:14 GMT 1
Jeżeli to na feeduje nam top lanera to jest warte bana. Nie ma postaci, która bez feeda będzie nas niszczyc. Jeżeli chodzi o bany to jeszcze możemy się dogadac. Jednak bym chciał zagrac w miarę możliwości określonymi postaciami i zobaczymy co się stanie :-)
|
|
|
5v5
Apr 4, 2015 9:14:37 GMT 1
Post by mariakowski on Apr 4, 2015 9:14:37 GMT 1
Chyba nie kupię nowego headsetu, lepiej nam idzie jak nic nie mówię
|
|
|
5v5
Apr 4, 2015 10:35:34 GMT 1
Post by vuznarmaniek on Apr 4, 2015 10:35:34 GMT 1
To nie od tego ;-) Graliśmy na swoich najmocniejszych pozycjach według mnie i stąd tyle win :-) Dlatego uważam że gdybyśmy grali Try hard tak jak wczoraj, to byśmy mogli te rankedy zaatakowac.
|
|