|
Post by vuznarmaniek on Mar 8, 2015 15:37:21 GMT 1
Pewna historia ;D apropo ostatnich naszych rozmów o OP champach granych przez pro. Po reworku Viktora, mówiłem że przyjdzie czas na Viktora. Teraz oglądam picki w NA LCS i co widzę Viktor od 2 tygodni. Myślę sobie, nie możliwe że sami na to wpadli, na pewno Korea zaczęła. Patrzę na pick z ostatnich 2 tygodni i mid laner z prowadzącego teamu w korei pickuje go co mecz. Dla osób które twierdziły że Viktor jest słaby bo nie ma go w pro gameach, a oni wiedzą najlepiej. Nie ma OP champów ! Jest tylko kopiowanie Korei ;D A tamci nie boją się pickować nowych champów. Kwestia zaskoczenia przeciwnika + umiejętność grania danym champem.
|
|
|
Post by martyyy on Mar 8, 2015 22:44:45 GMT 1
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 9, 2015 13:18:50 GMT 1
To standard Jak kiedys gralem tylko wukongiem i na rankedzie musialem isc do jungli to dostawalem raporty za trollowanie i musialem sluchac pol gry madrosci ze ten champ sie nie nadaje do jungli itd itp Wkoncu zagrala Korea, zagralo EU i NA i trzeba bylo nerfic bo za mocny... heh Taka Kayle byla nieruszana chyba przez caly 3 sezon, nagle Overpow wyciagnal ja na barazach i poszlo... chyba ze 3 razy ja nerfili pod rzad bo dalej byla za mocna Najlepsze ze nawet po 1-2 nerfach dalej ja banowali na LCS a przed nerfami bedac OP byla zapomnianym champem, ktorego nikt nie pickowal.... To samo bedzie z Victorem, jak beda nim grac dalej to tez dostnanie nerfem w leb Ogolnie jest gdzies statystyka ze w tym sezonie na poziomie competetive uzyto juz prawie 80% wszystkich champow, to duzo i pokazuje ze wiekszosc champow dobrze grana czy wzieta pod jakis konkretny team comp jest mocna
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 9, 2015 13:27:23 GMT 1
Ano właśnie, też dawno nie grałem Kayle w Jungle, a pmiętam że było to OP ;P AD Kayle in jungle była mega, sprint + slow i gank był murowany i jak bait był, to dało się jeszcze ratowac przynęte ultem ;P
|
|
|
New Meta
Mar 9, 2015 17:12:27 GMT 1
via mobile
Post by mariakowski on Mar 9, 2015 17:12:27 GMT 1
#do_sprawdzenia
|
|
|
Post by martyyy on Mar 9, 2015 18:01:29 GMT 1
Kayle teraz ssie, z powodu nerfa na attack speed jej.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 9, 2015 19:28:42 GMT 1
Osobiście uważam że ten nerf, nie jest na tyle poważny, żeby na naszym poziomie zrobił różnice. Rozumiem u Pro, gdzie każde 5 % może zaważyc na skirmishu albo TF, ale w naszym przypadku, to nie ma aż takiego znaczenia.
|
|
|
Post by martyyy on Mar 10, 2015 9:21:14 GMT 1
Ma znaczenie do czyszczenia kampow, szczegolnie na poczatku. Pamietaj, ze teraz kampy maja twardy reset i nie mozesz sobie ich kajtowac w nieskonczonosc.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 10, 2015 9:38:54 GMT 1
Ja nigdy nie kajtowałem, brałem postacie żeby nie kajtowac, bo mi to nie wychodziło clear ma tak czy siak dobry dzięki "E" :-) i sustain dzięki "W" i gank dzięki "Q"
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 21, 2015 23:21:30 GMT 1
Co do new mety to TSM wlasnie zostalo zaorane przez Urgota
|
|
|
Post by martyyy on Mar 21, 2015 23:30:53 GMT 1
Bjergsen na swoim signature champie Zedzie . Gdyby nie ten FB po dlaszach na poacztku, to Urgot oralby od poczatku gry. A tak zaczal troche pozniej . Generalnie widze, ze chyba nowy patch=wiecej tankow. Hmm nie wiem czy to dobrea dla gry...
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 22, 2015 8:21:35 GMT 1
Bardziej mnie się wydaje, że to counter pick na Zeda. Ma shielda, duży range, więc może go z farmy zepchnąc, Na dodatek ult, który też jest dobry na solo lane.
|
|
|
Post by martyyy on Mar 22, 2015 13:58:50 GMT 1
Na Zed'a pasuje, basic ataki i aid hunter zmniejszaja dmg przeciwnika o 15% przez 2,5 sekundy. A ult daje mu 60/90/120 MR i Armora na 5 sekund. Jest idealny na assasynow. A na koniec sheild ktory sakluje sie z mana . Tutaj konto GV Keane, pierwszego prosa ktory wygral LCS mecz na Urgodzie (zamierzone typo) na.op.gg/summoner/userName=lykeane
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 23, 2015 6:52:43 GMT 1
Widzę że nawet do jungle próbował Urgota ;D A tak to TOP i MiD. :-)
|
|
|
Post by martyyy on Mar 23, 2015 10:48:17 GMT 1
Baron steal ftw
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 23, 2015 12:16:12 GMT 1
Zerkalem ostatnio na Chinskiego LCSa i zauwazylem ze mocno contestowanym pickiem na midzie jest tam Cho Gath, w grach ktore ogladalem byl albo picked albo banned. Tak jak sobie przypomne jak ostatnio Cho Gath mid nas przegonil praktycznie 1 vs 5 w piatek to chyba ma to sens. Ja wczoraj za 6300 kupilem sobie Zaca Widze ze zaczyna tez byc pickowany coraz czesciej w competetive
|
|
|
Post by mariakowski on Mar 23, 2015 12:32:53 GMT 1
Cho Gath na midzie wydaje się spoko pickiem. Chociażby na silence, który coraz rzadziej można znaleźc wśród czempionów. Co do Zaca: Ciekawa postac, fajne playsy można robic (z dragon pita można przeskoczyc na reda!), ale ostatecznie wydaje mi się, że w obecnym stanie jest średnio użyteczny ze względu na obrażenia bliskie zeru (moim zdaniem oczywiście )
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 23, 2015 12:46:16 GMT 1
Szczerze mowiac jak czasem gram ADC to chyba zadna postac mnie nie irytuje tak jak wskakujacy mi na leb Zac, nie idzie tego ani zabic ani sie od niego opedzic... a przeskakuje przez caly frontline
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 23, 2015 12:54:36 GMT 1
Podzielam zdanie Ostmaza. Ogólnie Cho'gathem czasami na Topie grywałem i też mocny pick z niego, ale w tanka go zawsze robiłem. Nie wiedziałem że jak w dmg go zrobic to ma takiego bursta :x
|
|
|
Post by mariakowski on Mar 23, 2015 13:06:32 GMT 1
Co racja to racja. Tak czy inaczej chętnie zobaczę co uda Ci się z niego wycisnąć Fajne w Zacu jest to, że może np wskoczyc na lane z tribusha, omijając zwardowane krzaki przy rzece.
|
|