|
Post by vuznarmaniek on Mar 23, 2015 13:21:18 GMT 1
Moim zdaniem to jego największa zaleta, gank z kilku kilometrów. Tak może gankowac jeszcze tylko Nocturne i ma dużo dłuższy Cool down ;-)
|
|
|
Post by martyyy on Mar 23, 2015 13:34:43 GMT 1
Zac jest pikowany, bo mu boostneli E (skok) teraz stun trwa 1 sekunde zamiast 0,5. Poza tym zbieranie blobow zmniajsz CD na W. Jest swietny jako tank, ma swietna inicjacje i moze dobrze chronic backlane. A Cho'gath na lini maksuje W, jego silance ma zasieg 700 + trwa 2,5 sekundy. Jesli zrobi combo Q+W+R, to nie ma mocnych . Jego ulti to true dmg. Generalnie mocny, tyle ze earlie trzeba zagrac dobrze i nie dac sie zastopowac.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 23, 2015 14:33:33 GMT 1
Zawsze myślałem że jak pójdzie się w sam dmg, to nie będzie miał wystarczają survival. Podejrzewam że gdybym zagrał drugi raz na cho gatha to inaczej bym potrzedł do niego, i raczej bym go tak nie na feedował. Próbowałem go właśnie za mocno przycisnąc przez co buraka na feedowałem. Ale jego silence jest straszny i na 90% jak teraz tak jest pickowany w Chinach zaraz przyjdzie moda do LCS i 2 tygodni później skrócą silence bo uznają że jest zbyt OP.
Tak jak było z Viktorem, LeBlanc i Kassadinem.
|
|
|
Post by martyyy on Mar 23, 2015 14:42:23 GMT 1
Ale ten chogat to byl gracz z diamentu, wiec mysle ze i tak ogralby nas . A no i w LCs gral Mancould Chogathem na Yasuo. Widzialem, ze gosc uzywal czesto ulta na zjedzenie canona miniona. Ja jak gralem to jakos zawsze trzymalem ult na akcje, bez sensu . Mancloud na cho
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 23, 2015 17:08:59 GMT 1
Ogólnie w LCS to jest mało akcji, więc jak feedował na minionach to i tak nic nie tracił. U nas jest tyle akcji, że mając go głównie na CD to nic nie zrobisz dmg. Ja ogólnie starałem się ze 3 stacki złapac zanim go trzymałem na akcję.
To że koleś z diamentu to nic nie znaczy. Trzeba grac jak najlepiej się da i tyle. Byłem nie zwyczajny grac przeciwko niemu, 1szy raz grałem przeciw Chogath na AP. Stąd moje zdziwienie i złe nastawienie. Chciałem go zepchnąc z lini, a powinienem tylko farmic, i próbowac do zjechac z junglerem lub z roamem.
Chociaż patrząc na wczorajszy mecz co miałem z gregiem to uważam że mogliśmy to jeszcze wygrac. Mieliśmy dużo CC i jak by się trochę dofarmic i doczekac do late, to byśmy ich pokonali według mnie.
W zeszłym tygodniu wygrałem przynajmniej 3 przegrane mecze (czyli z przewagą około 8-10 kili drużyny przeciwnej). Tylko trzeba się spiąc i dac z siebie 100%.
|
|
|
Post by martyyy on Mar 23, 2015 19:49:28 GMT 1
Ale jak zabijasz miniona ultem to CD jest 40 sekund, o polowe sie zmniejsza.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 24, 2015 7:37:43 GMT 1
To nawet nie pamiętałem ;o
|
|
|
Post by mariakowski on Mar 24, 2015 10:42:01 GMT 1
Mam jedną uwagę co do Zaca. Wczoraj odpaliłem customa, żeby sprawdzic jak sobie radzi ta postac z czyszczeniem dżungli i... bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła! Z lasu można teoretycznie nie wychodzic, do czasu uzbierania kasy wystarczającej na zakup pełnego przedmiotu dla junglera. I to bez żadnego pulla/leasha. Oczywiście dzięki umiejętnemu zbieraniu upuszczanych blobów. W obecnej mecie, z tego co się orientuję, niewiele czempionów ma taką możliwośc. Chyba, że Cinderhulk daje taką opcję u tanków, ale jeszcze nie zdążyłem tego sprawdzic. P.S. Pewnie to zauważyliście, ale nie mogę na forum wpisac literki ,,ci" ( ) bo automatycznie wstawia mi post, a poźniej muszę go edytowac. Apel do adminów: Co mogę z tym zrobic?
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 24, 2015 11:10:08 GMT 1
Zagralem wczoraj sobie Zaciem ale niestety Dluuugy mial awarje netu i gralismy 4 vs 5 cale gre, wiec srednio oceniac :/ Ogolnie z czyszczeniem campow nie mialem zadnych problemow a pewnie robilem to zle bo gralem 1 raz, wiec tu git, ganki bardzo dobre, mozna na kazda linie wskakiwac z dziwnych miejsc, sporo CC. Boli troche brak damagu w late gamie przy zbudowaniu full tanka. Generalnie troche nie moj playstyle... ja lubie offensywnych junglerow, ktorzy moga wejsc na lejn i zabic samemu nawet bez pomocy lejnera, Zac niestety tego nie moze, jak lejner nie pomoze to dupa zbita
|
|
|
Post by martyyy on Mar 24, 2015 17:58:56 GMT 1
Tak Zac dobry, jesli reszta teamu to dmg. Co do nie wychodzenia z lasu poki nie zbierze sie kasy na item caly, to lipa troche. Bo raz wchodzac na linie z maczeta to lipa, dwa upgrejd kazdy maczety daje wiecej kasy z lasu, trzy jak spotkasz przeciwnego junglera i on bedzie mial cos wiecej, to moze byc wpierdol . Ale generalnie Zac to taka gorsza Sejuani. Ona ma dmg calkiem dobry i CC ktore jest bardziej przewidywalne. Zreszta na to wskazuja staty Sejuani . U gory na prawo mozna wybrac ligi rozne. www.carry.gg/superlatives/most-likely-to-win
|
|
|
Post by ostmaz on Mar 24, 2015 18:15:24 GMT 1
Swinia w nowym patchu odchodzi do lamusa
- Flail of the Northern Winds (W) bonus magic damage on next basic attack lowered to [4%/5.5%/7%/8.5%/10%] of target's max health from [4/6/8/10/12%] - Glacial Prison (R) slow lowered to 30% at all ranks from 90%
Zaca nie ruszaja wiec jego notowania pojda pewnie jeszcze w gore jako tanka w jungli
|
|
|
Post by martyyy on Mar 24, 2015 18:48:25 GMT 1
Niestety tak to dziala, a patch tuz tuz. Widze ze CD na ult Nocturna zmniejszyli, Sion tez dostal nerf, to samo z Le Blanc i Kataryna. Ryze mini buff na Q, no i Rammus mega buff -> mniej many na Q . Zac jednak nadal trudnijeszy od Amumu, wiec stawiam, ze wlasnie bandaz wroci bardziej do lask .
|
|
|
Post by mariakowski on Mar 24, 2015 19:47:51 GMT 1
Chciałbym zauważyc, że mumia nigdy nie odeszła od łask
|
|
|
Post by ostmaz on Jul 23, 2015 19:34:11 GMT 1
Wlasnie yellowstar gra na supporcie Trundlem
|
|
|
Post by mariakowski on Jul 23, 2015 21:01:34 GMT 1
What the actual fuck XD
YELLAW Y U DO DIS?! XD
|
|
|
Post by martyyy on Jul 23, 2015 22:50:48 GMT 1
Powiem tak, ta gra byla jednostronna, wiec nie ma co sie jarac. Jesli wypali vs lepszy team to okej. SK ssie pento i tyle w temacie.
|
|