|
Post by vuznarmaniek on Feb 21, 2014 9:49:38 GMT 1
Osobiście uważam, że największą sztuką na solo lane, nie jest bicie kolesia na nim, kiedy jest się od niego lepszym. Tylko wyczucie, że jak koleś jest lepsze to nie na feedowanie go. Wyczuć moment kiedy trzeba się wstrzymać.
Tip 1 Jak przeciwnik ma 2-3 kille więcej, nie engagować go, nawet nie pokować. Używać abilitiesów z maksymalnego range na farme. Próbować się z nim bić jak jungler przychodzi.
Jeżeli koleś będzie na feedowany, to nawet 2v1 z junglerem się go nie zabije. Lepiej odpuścić 20-40 creepow, niż oddawać kolesiowi kille i wieże.
Za killa koles dostaje 300 złota, więc to tak jak zabicie dodatkowych 15 minionów mniej więcej. Dodatkowo, próbując dofarmić 1-2 miniony i ginąc w między czasie, to więcej creepów zginie podczas spawna i wracania, niż jak się je zabije.
Tip 2 Jeżeli nie można wyjść spod wieży bo koleś od razu morduje, farmić creepy pod wieżą tylko. Nawet na customie można poćwiczyć zabijanie creepów pod farmą. Na początku jak tak robiłęm to 3/4 creepów mi umierała od wieży. Teraz jak trochę poćiwczyłem to umiera mi średnio 1/4.
Wychodząc z założenia nie feedować, to niestety oznacza trochę stracić farmy.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 23, 2014 11:40:34 GMT 1
|
|
|
Post by barabasz79 on Feb 23, 2014 11:53:23 GMT 1
Dzięki za poradę. Trzeba tylko przpominac. Np mid graj defensywnie
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 23, 2014 12:36:59 GMT 1
Nie chodzi tylko o złoto które z ciebie dostaje, tylko jaka różnica złota jest między lanerami. Złoto za killa, plus farma jaką się traci, a on bez karnie zabija, przy 3 zgonach, to jest różnica około 70 creepów (te które on zabija bez wysiłku, ewentualnie idzie inną linie zgankować, a tym co się nie zabije nie będąc na lini.)
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Mar 4, 2014 16:40:59 GMT 1
Dobra lektura Proszę przeczytajcie całość ze zrozumieniem. Odnośnie Counter picków, farmienia, przegrywanie lanea itp. Mam nadzieję że przyda się ta lekturka
|
|
|
Post by barabasz79 on Mar 4, 2014 22:04:36 GMT 1
przeczytalem
|
|