|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 6:35:59 GMT 1
Jako że mało się dzieje na forum, to coś tam skrobnę ;p
Wnioski z wczorajszej Gry:
1. Mniej Hejta na Tsie, strasznie to psuje atmosferę.
2. Mniej krytykowania innych kiedy samemu się gra słabo i daje łapać.
3. Bardziej mobilny ADC. Jinx mnie się dobrze grało dopóki dopóty kolesie dawali się łapać, jak się nie łapali, to było już ciężko wychaczyć jakiś cel. Dodatkowo zamiast Blood Thirstera powinienem kupić BoRKa, żeby meltować lepiej Gank planka i Thresha. Dobrze to wyszło w poprzedniej grze, eksperyment mi nie zadziałał, i przez to robiłem za mały dmg :-(
4. Jak mamy mało mobilny team, trzeba raczej się powstrzymać od wbijania na adc, bo nie będzie fallowa. Trzeba zabić według mnie kolesia na frontline, i liczyć na to że my szybciej go zmeltujemy.
5. Fajnie nam wychodzą team fighty, kiedy trzymamy się kupy. Jak zaczynamy się rozdzielać to już dajemy się wyłapywać.
6. BoT cały czas przegrywamy przez moją pazerność i brak szacunku dla junglera, wczoraj wszystkie gry tak wtopiłem i musiałem nadganiać. Muszę się nauczyć że jak nie ma wardów, to lepiej odpuścić kilka creepów i nie ryzykować śmierci :-( Na mid i top aż tylu ganków nigdy nie było ;p więc muszę się przyzwyczaić ;p
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 10, 2015 8:52:46 GMT 1
Wczoraj grales z vuznarbisa, meczowalo nas z duzo slabszymi niz zazwyczaj a i tak nas bili Jedna gierka w plecy, druga wyciagnieta cudem przez nieudolnosc przeciwnika. Wniosek jest taki ze bez vuznara na midzie nasz team jest cienki jak skora na kaszance
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 8:58:30 GMT 1
Eeee nie było źlę ;p Większość gier była przeciwko goldom ;x Wydaje mnie się że lepiej matchowało nas, bo był wyrównany poziom. Nie było stompa z żadnej strony. Tak to nas ptorafiło z full diam/platyna albo bronze/silver meczowac, a tak to fajnie dobierało team według mnie.
W piątek ogólnie jak mi nie pyknie ADC to sobie odpuszcze tak naprawdę, nie ma co w gównie rzeźbić, jak coś mi nie będzie leżeć nadal po 2 tygodniach, to raczej tego nie zmieni walenie głową w mur.
Ogólnie cały czas uważam że optimum to: Top - Barabasz jungel - Martyyy Mid - Vuznar Bot - Mariakowski i Ostmaz.
Ale niestety za szybko się nudzimy na pozycjach i gramy 4fun stąd roszady ;p Uważam że bot powinien być w miarę stale grany, żeby był ograny.
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 10, 2015 10:11:27 GMT 1
Mozna rotowac jak najbardziej, tylko o ile mysle ze na innych pozycjach mozemy sie wymieniac bez jakiejs wiekszej szkody bo jestesmy na +/- podobnym poziomie to na midzie nie bardzo da sie zastapic vuznara bo jednak grasz tam zdecydowanie najlepiej z nas wszystkich i nie ma nikogo kto moze zagrac na zblizonym poziomie do Ciebie. Idac na inny lejn nie znaczy ze grasz na jakiejs pozycji zle czy cos, poprostu zostawiasz na midzie luke, ktorej nie jestesmy w stanie zalatac
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 10:58:19 GMT 1
Hmmm, czuje się teraz podbudowany ;p Może faktycznie wrócę nad midlane. Muszę przyznać że na mid lane się najlepiej czuje, do tego ADC się trochę przymuszam, wolałbym już supporta ;p może dlatego tak słabo mi idzie na adc
|
|
|
Post by mariakowski on Jun 10, 2015 11:58:09 GMT 1
Jakby co jak mogę supporta zwolnic, na jakiś czas przynajmniej. Zawsze chętnie do dżungli pójdę, a jak będzie trzeba to i adc mogę zagrac, chociaż orłem nie jestem na tej pozycji
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 10, 2015 12:20:44 GMT 1
Ostatnio jakims dziwnym rykoszetem zawsze jak gramy zostaje mi jungla... wiec tez bym prosil o zmiane bo tej pozycji nie preferuje i bardzo szybko mi sie nudzi, dziekuje
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 12:21:29 GMT 1
Ej Shen wraca na TOP mam w chuj skinow do niego!
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 12:24:13 GMT 1
Ja chętnie powróce na Mida ;p Supporta jak coś też mogę zagrac, ale zostanie wtedy "nie obsadzony" mid.
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 12:35:44 GMT 1
Przeedytuj to bo cos mi nie pasuje w tym co napisales.
|
|
|
Post by mariakowski on Jun 10, 2015 12:42:02 GMT 1
A są jeszcze chętni na support? (Oprócz mnie i Vuznara? )
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 10, 2015 13:00:22 GMT 1
Ja tam nawet lubie grac supportem czasami ale z moja srednia postawionych wardow na gre lepiej dla wszystkich zebym sie tej roli nie dotykal, kappa
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 14:30:52 GMT 1
Ostatnio Barabaszowi podeszła Soraka, ale trzeba się na stawic na never ending sorake wtedy ;p
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 15:23:44 GMT 1
Soraka jest szitowa. Nie ma zadnego CC, jest niby silence, ale to srednio rozgarniety czlowiek ominie lub wyjdzie z niego. Zreszta ADC nadal robi dmg z AA, wiec to zadne CC. To samo tyczy sie Sony bez ulti. Nauthilusy i inne kloce teraz sie licza, bo nie mozna ich szybko zburstowac. Napisalem to z doswiadczenia w Brazach i naszysch grach, wiec nie zadne LCS .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 15:30:11 GMT 1
Rozumiem że są postacie lepsze i gorsze, sustaina by zapewniał, Soraka ma bardzo duży heal. A na linii nie zły poke. Nie jest zły support i też nie jest idealny :-) Myślę że warto spróbowac. I daje MR aure, czyli wbudowany locket ;p Wted poprostu inne postacie z CC trzeba by brac, jungle top mid.
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 15:35:58 GMT 1
Ma heal, ale sama siebie nie leczy. Moze to tylko robic przez dmg zadawany przeciwnikowi. Oczywiscie nie jest to latwe w TF, szczegolnie kiedy skupia sie czlowiek na healowaniu innych. Tak tylko napisalem, co zaobserwowalem grajac w elo hell .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 16:24:16 GMT 1
Jak graliśmy na ARAM to było nieźle i fajnie się odczuwało tego heala. Warto spróbowac.
|
|
|
Post by martyyy on Jun 10, 2015 16:27:38 GMT 1
ARAM man to co innego . No ale spoko, dalem znac ze sa lepsze picki na suppa . Takie co mozna sie nimi wpierdalac w team przeciwnika .
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 10, 2015 17:44:35 GMT 1
Moglo by to dzialac ale tylko w konkretnych kompach, musialby byc jakis gragas/swinia w jungli a na topie jakis malphite zeby byla jednak tankowosc i CC, wtedy soraka mysle mogla by fajnie dzialac healujac carry na tylach, ale tak zeby pickowac ja w ciemno w kazdej grze (barabasz style ) to jednak by moim zdaniem sie nie sprawdzila
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 10, 2015 18:28:34 GMT 1
Pogadam z Barabaszem czy będzie chciał się podjąc supp raz na jakiś czas, warunek konieczny, nie może wylądowac z Martym na jednej lini i Martyyy musi przestac hejtowac każdyb jego click i każdego warda kwestionowac co rzuci.
|
|