|
Post by mariakowski on Apr 30, 2015 21:54:13 GMT 1
Pozdrawiam.
|
|
|
Post by martyyy on Apr 30, 2015 22:32:39 GMT 1
nie
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 1, 2015 18:22:36 GMT 1
Nie będę nowego topicu zakładał. W czwartkowy wieczór nasza zielona fala pokazała, że jesteśmy w stanie wygrac nawet przegrane gry, tylko trzeba wierzyc w siebie i nie łamac się. Trzeba zachowac zimną krew i do farmic geara. Jak jesteśmy w plecy to nie szukac na siłę fight albo objective tylko zawardowa wejścia do naszej jungli (nawet nie wardowa ich, bo wczoraj to tylko nam sprawiało spore kłopoty).
Farmic jungle i creepy, patrzec na barona i ewentualnie na smoka, wykorzystywac błędy przeciwnika, albo dofarmic geara, żeby przy team fight miec lepsze szanse na win.
Wczoraj też czasami mieliśmy takie parcie, że jak jesteśmy w plecy, to jeszcze bardziej chcieliśmy się bic zamiast dofarmic co powodowało, że jak mieli dużo lepszy gear, to żeśmy przegrywali, a creepy rozwalały się na wierzach.
Wczoraj też Gregu dobrze zauważył, że mu się creepy rozwalały o wieże, a my próbowaliśmy dragona robic, co się kończyło tym, że będąc w plecy, traciliśmy gold a i tak nie byliśmy w stanie nic zrobic, ewentualnie ginęliśmy, co powodowało jeszcze większą dysproporcje.
Ja bym proponował, że jak dostajemy na liniach, to włączyc farm mode, czyli nie bijemy się o smoka, rzucamy wardy w naszej jungli, żeby nas nikt nie zaskoczył, wchodząc nam na plecy, albo bijąc nam junglera. Tak naprawdę smok ma aż 6 minut spawna, więc jednego lepiej oddac, może przy tym zrobic jakąś wieże, a farmic się, żeby następnego smoka miec szansę bic.
|
|
|
Post by barabasz79 on May 4, 2015 14:06:05 GMT 1
Przed smokiem popchnąc linie i zniknąc. ( timery mamy ) Jak oni beda na smoku to szybko zniszczyc jedna lub 2 wierze Ale to musza byc wszyscy zeby w krotkim czasie zadac jak najwiecej zniszczen. proponuje uderzyc na mid a pozniej na top, w takim wypadku sie od nich oddalamy i mamy 2 wierze. pozniej teleport do domu i dalej farmic. Trzeba pamietac ze moga robic smoka w 3 lub 4 wtedy bedziemy miel przeciwko sobie jednego lub 2 frajerów.
Ale to sie przećwiczy.
Anka śmierdzi kalafiorem.
|
|
|
Post by martyyy on May 4, 2015 14:36:29 GMT 1
wieże czy nie wierze...
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 4, 2015 18:49:44 GMT 1
Ano właśnie, trzeba w tym czasie wziąc wieżę jakąś, najlepiej tam gdzie pusta linia i ma blisko jungler, wtedy zawsze jeden więcej do niszczenia wieży.
Druga rzecz że trzeba trochę wardowac tego smoka żeby było wiadomo kiedy go robią. Bo tak to przeważnie wiemy że jest po smoku jak on ryknie.
Ja jako mid laner mogę czasami za wardowac, możemy się w trakcie gry dogadac z support i jungler kto kiedy warduje.
|
|
|
Post by mariakowski on May 4, 2015 20:07:56 GMT 1
Ja osobiście staram się wardowac smoka odkąd wracam z sightstone'em.
Problem mam z tym jedynie gdy moja linia jest przepchnięta pod naszą wieżę. Wtedy nie mam jak zbytnio zejśc z linii i łatwiej to zrobic junglerowi.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 4, 2015 20:16:41 GMT 1
Trzeba będzie to dograc, czasami robią we 2 osoby albo jeden jungler i dragon za free jest oddany.
Trzeba będzie nad tym popracowac nad tym.
|
|