|
Post by vuznarmaniek on Jun 19, 2015 8:07:50 GMT 1
Tak sobie myślałem że ryze z nowym pasywem (shield) i z ultem, który często się załącza, więc duży sustain. Dodatkowo insta root, który jest bardzo długi i nie jest żadnym skill shotem, robi z niego według mnie idealnego junglera.
Widziałem na mobafire że już ktoś jakiegoś builda zrobił, czyli próbował i jakoś to wychodziło, co wy o tym myślicie?
|
|
|
Post by martyyy on Jun 19, 2015 8:39:26 GMT 1
No ale znaczy ze gankuje jak ma flasza, bo w innym wypadku to dosc ciezko, tzn w brazie pewnie byloby latwo . Mysle, ze jednak skorka nie warta wyprawki. Widzialem kiedys maltzahara w lesie, no ale co z tego, jesli taki amumu jest duzo lepszy .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 19, 2015 8:46:28 GMT 1
Malzahar nie ma potecjału do ganku według mnie.
Ult daje sprinta. Nie wiem jak clear jungle idzie na początku więc ciężko powiedziec.
Pewnie spróbuje raz zobaczyc jak to wygląda, nawet z botami najpierw, tylko że na pewno bez 1szego pula może byc ciężko ;p
|
|
|
Post by martyyy on Jun 19, 2015 9:21:33 GMT 1
Powiem tak, a w jakim celu? Troche tego nie rozumiem, sa duzo lepsze picki AP. Dwa mysle, ze las to marnowanie jego potecjalu, Ryze jest AP hypercarry i potrzebuje itemow. Opoznianie ich poprzez item junglera jest spora strata. Wiesz to troche jak kombinowanie z TF na ADC.
Gdyby byl jakis potecjal i sens to jestem pewien, ze ludzie graliby nim. A tak Karthusy i inne takie piki odeszly do lamusa, chociazby z powodu resetowania sie kampow.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 19, 2015 9:32:00 GMT 1
Hmm, no cóż kombinuje, bo lubię sobie coś sprawdzic, nie muszę czekac aż ktoś zacznie nim grac i dopiero wtedy mogę. Wolę grac champami którymi lubię grac i podoba mnie się ich mechanika gry, niż grac niby "top" champami bo większośc ludzi nimi gra.
Jak zaczęli grac Nidalee w jungle, to też nikt nie grał, mimo że nidalee nie zmieniali już długo.
To samo z Fizem. A kiedyś Gragasa nazywali troll pickiem i jakoś jest Tier 1 junglerem. A też mu nic nie zmieniali itp.
Jak się nie spróbuje to się człowiek nie dowie. Ja kiedyś grałem Kayle w jungle i była, bądź nawet nadal jest według mnie OP, ale ludzie nią nie grają, nie znaczy że się nie nadaje.
Po drugie, nie marnuje jego potencjału bo nikt u nas nie gra Ryzem na TOP. Więc to nie jest tak, że komuś go zabiorę i pójde do jungle.
Uważam że trzeba próbowac, tym bardziej że "meta" w jungle w ogóle mi nie odpowiada, same tanki i zero dmg.
A kha zix czy elise, niby też nie są w mecie a dobrze mi nimi idzie w jungle. Karthusem nigdy mnie się dorbze nie grało.
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 19, 2015 11:25:39 GMT 1
Uważam że trzeba próbowac, tym bardziej że "meta" w jungle w ogóle mi nie odpowiada, same tanki i zero dmg. To nie graj tankami Vi, Panth, J4, Wukong, Kha Zix, Rengar, Shaco, Udyr, Fiddle itd itp. to wszystko na soloq wciaz dziala w kazdej lidze, ludzie tym z powodzeniem graja od brazu do challengera, wiec nie musisz sie zmuszac do gry tankiem Ryze jungle moim zdaniem bedzie gowniakiem, nie wiem czy da rade zrobic sam buffa na 2 lvlu
|
|
|
Post by martyyy on Jun 19, 2015 11:33:33 GMT 1
No wlasnie nie Vuznarze, Nidale zmienili i to ogromnie, bo jej mark dziala na potwory, a wczesniej nie dziala. Dzieki temu moze isc do lasu . Fizz byl dobry, bo jego W zaczelo robic ogromny dmg tankom i potworom w lesie (procent od HP), etraz to znerfili troche i juz mniej OP jest. Ryze, nie da rady na pcozatku, sprawdz sobie na customie. Jego clear speed bedzie tak niski, ze zanim wyjdziesz z lasu, to przeciwnik juz dwie linie zaora. To jest wielki problem. Bo ajsne, ze po kazdym kampie moze recall robic i wraca z full hp/mana, ale to nie o to chodzi, bo ma zerowy lane preassuer.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 19, 2015 11:56:51 GMT 1
Ja nie twierdze że ryze wymiecie, chcę go sprawdzic na customie. A później jak będzie okej to spróbowac. Zastanawiałem się nad jego użytecznością.
Zniszczyliście moje marzenia !! ;p Mślałem że może mam dobry pomysł ;p Mało w jungle gram więc nie mam takiego rozeznania ;p
J4 mi nie podchodzi niestety.
Gregu z twojej listy pasi mi w miarę kha zix, fiddle (tutaj może byc różnie z grą, zależny od team compa imo) Pantheonem dawno nie grałem, a resztę muszę sprawdzic ;p muszę pozbierac na Vi i Wukonga IPki ;D
|
|
|
Post by mariakowski on Jun 19, 2015 14:12:24 GMT 1
Polecam Vi. Wukongiem w życiu w dżungli nie grałem, więc się nie wypowiadam. A Pantheon to dla mnie taki cep, że wstyd nim grac Aczkolwiek nie mówię, że jest zły Wydaję mi się, że Kha zix mógłby Ci podpasowac, bo ma potencjał to różnych plays'ów.
|
|
|
Post by mariakowski on Jun 19, 2015 14:12:47 GMT 1
A co do Ryze: jak masz ochotę to graj, sam się przekonasz
|
|
|
Post by martyyy on Jun 19, 2015 15:26:24 GMT 1
A Evelynn, Gragas i Rek'sai? Nie dlatego, ze LCS piki, ale naprawde sa mocnymi czempami poprostu. Moga gankowac od lvl 2.
|
|
|
Post by mariakowski on Jun 19, 2015 17:36:59 GMT 1
Nie umiem nimi grac, więc się nie wypowiadam
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 19, 2015 18:46:08 GMT 1
Rek Saia nie mam, Gragas mi coś nie leży, a Evelynn raz sięfajnie gra, a czasami tragedia :x
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 20, 2015 12:40:20 GMT 1
Kupilem Rek Saia za ciezko nabite w team party IP i dupa zbita, idzie na polke na dlugi czas, beznadziejnie mi sie tym gra :/ Nie polecam
|
|
|
Post by mariakowski on Jun 20, 2015 15:36:36 GMT 1
Ja nim grałem chwilę na customie żeby sprawdzic jak się campy czyści. Mooże byc ciekawy, ale chyba wymaga to dłuższego ogrania. Ma fajne możliwości jeśli chodzi o przerywanie skilli wykopywaniem się spod ziemi. Prędzej czy później muszę go odpalic w normalnej grze.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jun 20, 2015 17:11:49 GMT 1
A ja co prawda jestem monotematyczny, ale odpaliłem Ryzea i spokojnie campy sobie czyściłem. Zrobiłem grompa bez pula (boty nie pomagają) i buffa. Musiałem niestety wrócic ale to wina raczej braku pula, niż samego Ryzea.
Dobrze campy się czyściło. Nie miałem dużo czasu więc nie wiem jak dokładnie ganki, ale jak spushowana linia, z tym prisonem, to easy mode, a jak jeszcze odpali się pasyw, to nawet ze 2 razy roota można odpalic.
|
|
|
Post by martyyy on Jun 20, 2015 18:52:45 GMT 1
Ostmaz ale ze niby o co chodzi, czemu nie polecasz?
|
|
|
Post by ostmaz on Jun 22, 2015 14:56:14 GMT 1
Ma specyficzny playstyle, wystarczylo mi jakies 10 minut na customie zeby stwierdzic ze nie chce sie uczyc tego champa i nie bede tym gral, z tego tytuly subiektywnie nie polecam
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jul 3, 2015 9:35:10 GMT 1
Wczoraj Zagrałem Zaciem w jungle, ja nie rozumiem dlaczego nim nikt nie gra, jungle clear mega, sustain mega, Gank potential mega, dmg przyzwoity, CC z doskoku i extra engage, ult dużo CC itp, można fajnie o flankowac i zrobic mega engage, z jakąś Orianną lub Rumblem coś pięknego.
Jak będę szedł do jungle kiedys, to Zac to mój 1st pick będzie ;D
|
|
|
Post by mariakowski on Jul 3, 2015 9:44:50 GMT 1
Polecam. Jakbyśmy mieli teamcomp odpowiedni to też mogę nim się przejśc do lasu kiedyś. Problem mógłby byc jedynie, gdyby przeciwnicy mieli Jannę. Wtedy cały jego engage neguje właściwie (ale może tylko tak mi się wydaję, bo dla mnie Janna jest dobra na wszystko prawie )
|
|