|
Post by ostmaz on Jul 20, 2015 15:57:29 GMT 1
Na taki pomysl wpadlem Co byscie powiedzieli gdybysmy zrobili nasz wlasny kacik pick and ban? Jako ze dochodzi na tym tle do nieporozumien. Jakby kazdy wymienil 2-3 champow, ktorymi nie chcialby zeby grali inni w naszych grach 5 vs 5? Czasem nie widzi sie samemu ze gra sie czyms kiepsko, z boku widac latwiej, ja np. chetnie przyjme na klate i uszanuje feedback typu - Ostmaz, nie pickuj prosze Zeda bo ssasz na nim wora az oczy krwawia Nie ma problemu, jesli jest zyczenie, nie bede pickowal Sa przeciez rankedy, normalki, team buildery, gry na botki gdzie mozna grac czym dusza zapragnie. Co wy na to?
|
|
|
Post by mariakowski on Jul 20, 2015 16:33:12 GMT 1
Jeśli chodzi o mnie to nie ma problemu. Wcale się nie zdziwię jak zbanujecie mi GP na przykład Boję się jednak, że nie wszyscy będą skłonni do takich ustępstw Oprócz tego nie wiem czy to negatywnie nie wpłynie na swobodę gry... Tak czy inaczej prognozuję, że będzie mnie strasznie bawił ten wątek (update co wtorek i piątek ).
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jul 20, 2015 17:26:04 GMT 1
Ja jestem za.
Ban: Talon, Shyvana, Ezrael, Riven
Pick: Viktor, Xerath, Brand, Karma, Anivia.
Ja na razie tak napiszę, jak będę miał czas na więcej to się rozpisze ;D A chętnie przyjmę krytykę, kim źle gram, a kim nieźle.
|
|
|
Post by ostmaz on Jul 22, 2015 10:20:20 GMT 1
Zeby watek nie umarl pierwsza seria banow po wczorajszych grach, jesli gramy w trybie tryhard: Global ban - Lee Sin Global ban - Teemo Ostmaz ban - Rumble narazie tyle Legenda - Global ban to ban dla wszystkich czlonkow druzyny na wszystkie pozycje - champ zakazany jesli zaczynamy gre z silna wola zwyciestwa. Inne bany jak powyzszy Rumble to ban wymierzony w konkretnego czlonka druzyny, ktory ssa na danym champie wora Ban kierunkowy moze byc zdjety jesli gracz okaze dowod w postaci kilku gier (najlepiej rankingowych) zagranych danych champem w ktorych nie zassal wora Zasada jest taka (wlasnie ja wprowadzam, prosze przyjac do wiadomosci ) ze jesli ktos zlamie nasz wewnetrzny ban regulamin i piknie cos z powyzszego, cala reszta druzyny moze sobie brac troll picki bo gra traci charakter tryhard wina za ewentualna porazke i caly teamspekowy tilt w czasie gry spada na osobe, ktora zlamala ban rule (wskazane raportowanie po grze) Dziekuje
|
|
|
Post by mariakowski on Jul 22, 2015 10:24:40 GMT 1
O nieee, w głębi duszy wiedziałem, że prędzej czy później skończy się banem Lee XD No ale cóż, będę solidarny i się dostosuję
|
|
|
Post by ostmaz on Jul 22, 2015 10:34:22 GMT 1
Wprowadzilem dosyc istotny update do posta wyzej, wiec odswiezam zeby nie pozostal niezauwazony
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jul 22, 2015 11:16:25 GMT 1
Global Ban - Schaco - tutaj nikt nie wychodził
Ja bym zrobił pick champów: Jungle - Rammus/Sejuani/Zac/Gragas/Amumu/Wukong - global CC i dobre ganki.
Osobiście popieram glabal bany, jak gramy w 5, to cała 5 ma miec radośc z gry, nie tylko jedna osoba.
Rozumiem że można lubic jakiegoś champa, można sobie nim grac w solo queue, ale jak już drużyna prosi żeby nie grac danym champem, uważam że powinno się dostosowac.
|
|
|
Post by martyyy on Jul 22, 2015 11:32:46 GMT 1
Z tych champow do lasu, to wiekszosc ma slabe early. Wystarczy, ze przyjdzie przeciwnik na drugi buff i nara. Poza tym nie zmienialbym przeznaczenia tego watku .
|
|
|
Post by martyyy on Jul 25, 2015 13:00:02 GMT 1
Dobra dodaje od siebie czempa, mianowicie piwo. Jedno moze dwa, ale nie 6-8. Oczywiscie dotyczy to mnie, nikomu nic nie narzucam .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jul 25, 2015 17:45:50 GMT 1
ja sobie wyznaczam ban na zyre dopóki nie zmieni sie cinderhulk meta. malo mobilna i squishy. chwilowo slaba.
|
|
|
Post by ostmaz on Jul 29, 2015 9:46:42 GMT 1
Po wczorajszych grach banuje sobie do odwolania Luciana - fajnie sie nim gra ale mam wrazenie ze nie jest zbyt mocny na ten moment, ma maly range a nie bardzo to czyms rekompensuje, z low range ADC wydaje mi sie ze lepszy jest Graves, skuteczniejsze skille, duzo lepsze jebniecie.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jul 29, 2015 9:53:55 GMT 1
Ogólnie grając Lucianem mam takie samo wrażenie. Fajnie się nim gra, pasywka i slajd fajny, ale innymi mam wrażenie że więcej się "robi" dla teamu.
|
|
|
Post by mariakowski on Jul 29, 2015 10:31:04 GMT 1
Pewnie zależy to od indywidualnych preferencji, ale z Gravesem spokojnie dało się wykonac ,,trafiony hook = kill", zaś z Lucianem ciężej wyegzekwowac takie sytuacje.
|
|
|
Post by barabasz79 on Aug 5, 2015 6:42:38 GMT 1
Z Threshem i Leoną najlepsza czyli najprostsza jest Tristiana. Jak ich suport jest melee lub za bardzo się rozdzielą to wjazd i zanim dotrze z pomocą ich suport to już nie ma adc
|
|