|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 10:08:31 GMT 1
Uważam że trzeba by ustalić konkretniej co to Tryhard. Powiedzcie co o tym sądzicie.
Wtedy jest tryhard, kiedy gramy na optymalnych pozycjach naszymi najlepszymi i najbardziej użytecznymi postaciami. Ja to widzę tak:
TOP - Barabasz: Pantheon Jungle - Martyyy: Jarvan, Amumu, Sejuani, Elise, Evelynn, Gragas Mid - Vuznar: Viktor, Xerath, Ahri ADC - Ostmaz: Graves, Ashe, Caitlyn, Twitch Support - Mariakowski: Janna, Braum, Alistar, Leona, Blitz, Nauti, Nami
Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi to piszcie, jak jakiś champów do puli byście dorzucili to też piszcie.
Będę aktualizował 1szy post, żeby była lista champów aktualna i w champ selectie na hasło TRYHARD gramy jak powyżej. Co o tym sądzicie?
|
|
|
Post by mariakowski on Aug 1, 2015 11:41:06 GMT 1
Dla mnie spoko. Zastanawiam się tylko czy nie dodac sobie jeszcze Alistara do puli. Może nie mam go ogranego jakoś wybitnie, ale wydaje mi się, że zazwyczaj wychodzi mi nie najgorzej. Poza tym myślę, że jest bardzo użyteczny dla drużyny. Pozostawiam to jednak decyzji teamu
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 12:05:57 GMT 1
jestem za. jeszcze Leone bym dodal tobie. zawsze dobrze ci nia szlo. dopisac?
|
|
|
Post by mariakowski on Aug 1, 2015 12:18:41 GMT 1
Proszę bardzo.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 12:27:42 GMT 1
Done
|
|
|
Post by ostmaz on Aug 1, 2015 14:36:32 GMT 1
Ja w po kilku grach raczej nie powinienem grac ADC w piątki po paru piwach mam troszkę spowolnione reakcje a ta pozycja raczej nie wybacza błędów. Mógłbym wtedy zmienić się z barabaszem i iść na topa grac jakimś golemem którym nie będę sie wywalal co minute
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 14:41:10 GMT 1
Z tego co wiem to Barabasz nie chce grac na ADC bo słabo się pozycjonuje i później obwiniamy go o losty.
Ale niech sam się wypowie. Ewentualnie Martyyy by może pocwiczył ADC, jakby miał ochotę.
Osobiście uważam że mimo wszystko i tak najlepiej z nas grasz na ADC. Bardzo dobrze się pozycjonujesz i dobry focus masz w dmg.
|
|
|
Post by mariakowski on Aug 1, 2015 15:04:20 GMT 1
Wybaczcie lekki offtop, ale mam wrażenie, że nam z Gregiem na dole jakoś ostatnio słabiej wychodzi i nie mam pojęcia dlaczego. Jedyne co przychodzi mi do głowy to, to że wdajemy się w mocno ryzykowne wymiany na bardzo niskich levelach i albo je przegrywamy, albo nie umiemy wykorzystac przewagi. Możliwe, że mi trochę skill zardzewiał bo ostatnio gram w lola tylko z Wami. W piątki też mogę miec spowolnione reakcje, więc miejmy nadzieję że to kwestia piwa Koniec offtopic.
|
|
|
Post by ostmaz on Aug 1, 2015 15:34:07 GMT 1
Ostatnio faktycznie na lejnie idzie nam gorzej, i zauwazylem ze scenariusz jest podobny wygrywamy lejn i w decydujących akcjach brakuje zgrania, albo gubimy fokus, albo ja greeduje, giniemy i trwonimy przewagę lane phase do poprawy. Może po próbujemy jakiegoś supporta z sustainem, który zaleczy poke albo podleczy mnie jak zbiorem 3 strzały od turreta na nieudanym dajwie zawsze lubiłem grac na lennie z nami, ten champ ma wszystko, sustain, CC,dmg boost, disengage
|
|
|
Post by martyyy on Aug 1, 2015 15:39:38 GMT 1
Ja gram wszedzie slabo, wiec pisanie w kolejnym topiku o tym samym nie pomoze . Ostmaz, a nie miales chlac na wsi?
|
|
|
Post by mariakowski on Aug 1, 2015 15:41:26 GMT 1
Chętnie spróbuję ją odkurzyc w takim razie
|
|
|
Post by ostmaz on Aug 1, 2015 15:51:09 GMT 1
Jestem na wsi, pisze z kom, piwo się chłodzi, mięso marynuje - spokojna głową Ja ostatnio tez malo gram, do tego tylko normalki... to plus alko i efekt ssania wora murowany
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 16:50:20 GMT 1
Ogólnie niestety nie wiem co się dzieje w BOT lane, ale myślę że można spróbowac takiego czegoś: Safe farm do czasu 1szego TP mojego. Ja zawsze mogę się TPowac po 1szym powrocie do domu. Z 1 itemem jak się TPne, to automatycznie mamy przewagę i zawsze jest z tego jakiś income. Ja tracę najwyżej jednego wavea.
Wtedy jest przewaga. Ja przeważnie na MID nie gram na kila, tylko się farmie i liczę na kile z TP i roama. staram się nie ryzykowac walki 1v1. Wole uderzyc w innego lejna i zrobic przewagę 3v2 albo 2v1.
Zamiast siłowac się z kolesiami 2v2 poczekajcie na mój TP + można to zgrac z junglerem. Wtedy mając przewagę łatwiej będzie na lejnie. Taka moja opinia.
Jeżeli chodzi Martyyy o to że niby słabo grasz, ja uważam że bardzo dobrze ci w jungle idzie, dopóki nie bierze jakiś rzadkich picków, jak Warwic, nunu. Jak bierzesz sprawdzone picki to jest very good.
|
|
|
Post by ostmaz on Aug 1, 2015 17:48:27 GMT 1
Ja niestety nie umiem grac na safe farmę. Ja zawsze gram agresywnie na Killa na każdej linii, od zawsze gram w ten sposób i inaczej nie umiem. Jak próbuje grac safe to zawsze kończy się tak samo, zbieram darmowy Poké i albo ginę albo płacze spushowany pod turretem i tez gine
|
|
|
Post by martyyy on Aug 1, 2015 17:54:11 GMT 1
Wow Ostmaz jak ladnie napisales, chyba piwa nie dostales jeszcze . Granie safe na farme to w diamencie! Tutaj gra sie na kille, nawet nie na turrety, tylko na kile!!
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 18:07:27 GMT 1
Nie mówię że cały czas, jak macie przewagę w poke itp, to zamiast napalac się na kila, to poprostu ich zonowac, a jak zrobią błąd to ich zabic. Nie koniecznie engage jak tylko mają mało HP, bo jak dobrze to rozegrają, to mogą się odkuc.
To ogólnie z takim na stawieniem, to najlepiej poke albo dużo hard CC na supp by było git. Braum i Janna są mocni, ale wydaje mi się że taka Nami, Sona, Leona czy Alistar na Lejnie są mocniejsi. Założe się że jak pójdzie Mariusz Leoną all in, to przy takiej agresji jest lepsza. To samo alistar. Janna to bardziej disengage champ. Jak chcecie grac offense to trzeba spróbowac takiego podejścia według mnie.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 1, 2015 18:12:10 GMT 1
Ogólnie uważam że dobrze na forum jest wypisac takie swoje spostrzeżenia, jaki playstyle komu leży żeby się trochę dotrzec.
Ja uważam że w lane faze słabo nam idzie, ale dobry call i nasza gra w teamfight wygrywa nam mecze, jak się nie damy wyłapac. Dlatego zawsze staram się brac champów którzy dla teamu mają coś do zaoferowania poza dmg. Viktor ma zonea z gravity fielda, gdzie dobrze rzucony może przesądzic o całym fajcie. Cassio ma mass ulta, tylko że ciężko się nim trafia, Xerath ma Stuna i slowa, też można kogoś wyłapac + bardzo duży range dzięki czemu można coś wysnajpic nawet jak jakiś za wczesny engage wyjdzie. itp.
|
|
|
Post by martyyy on Aug 1, 2015 18:21:49 GMT 1
Ale slaby lane phaze=slabe itemy=slaby dmg; farma musi byc to podstawa tej gry i to jak sie zarzadza minionami, czzy freez i bezpieczne farmienie, czy spychanie pod turet i roam lub obijanie wiezy. wcale to nie takie super trudne i nie znaczy, ze trzeba byc lcs playerem .
|
|
|
Post by mariakowski on Aug 1, 2015 18:36:25 GMT 1
W takim razie odkurzę Nami/Sonę czy Leonę, zobaczymy czy będzie lepiej A na csach to ja się nie znam bo gram tylko w lesie i supp
|
|
|
Post by martyyy on Aug 1, 2015 18:57:39 GMT 1
Czemu nie sprawdzic Nauthilusa? Ma dobre CC o niebo lepsze niz nami, plus ma tarcze, a jak ktos z nim w wymiane wejdzie, to ta tarcza mu zrobi duzy dmg. Ludzie w low elo, niespodziewaja sie tego. Dodalbym jeszcze do tego Blitza . Postrach jak w krzaki idzie .
|
|