|
Post by vuznarmaniek on Aug 5, 2015 8:52:06 GMT 1
Ogólnie pojęcie u nas mamy ich w lejcie nie wzięło się znikąd.
Lane faze przeważnie przegrywamy, jak już wygrywamy lane faze to jest totalny stomp na przeciwniku. w 90% gier kiedy prowadzimy to snow ballujemy i przeciwnik nie ma nic do powiedzenia.
Ale jednak często przegrywamy, i wchodzimy w mid game ze stratą 6-10 killi i nie raz to wygrywamy.
Zauważcie że to jest jeden team fight żeby to wyrównac przeważnie.
Zawsze mamy compa, który dobrze wychodzi w team fightach. Nie powinniśmy ich próbowac łapac pojedyńczo bez wizji, tylko póki nie jest za późno walic team fight. Jak gramy w 4 lub 5 wiadomo że tamci też są zorganizowani, więc próba wyłapania pojedynczych celów kończy się źle. Przeważnie są razem, w solo q może to działa bo ludzie nie mają zgrania.
Dopóki nie ma różnicy w kilach 15, to mamy dużą szansę na wygraną. Dlatego jak gramy chciałbym wprowadzic nową zasadę: "DO NOT TILT UNTIL 15 KILLS Difference !!" Po 15 kilach różnicy można tiltowac, wcześniej nie. Tilt przeszkadza mocno w skoncentrowaniu w wygraniu team fighta.
|
|
|
Post by mariakowski on Aug 5, 2015 10:56:46 GMT 1
To prawda, teamfighty często wychodzą nam przepięknie Z wizją to jest taki problem, że jeśli nie wygrywamy bota i nas cisną mniej lub bardziej, to nie za bardzo mam możliwośc stawiac jakieś głębsze wardy. Jak padnie wieża przeciwników, lub zaczynamy się już powoli grupowac to dopiero zaczynam spamowac wardami w innych miejscach niż bliskie okolice bota U mnie ostatnio nie ma problemu z tiltem, zazwyczaj świetnie się bawię ostatnio nawet jak przegrywamy (chociaż staram się oczywiście) .
|
|
|
Post by martyyy on Aug 5, 2015 12:30:19 GMT 1
Mnie sie nie chce grac w ogole, wiec nie gram ani soloq ani 5 vs 5.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Aug 6, 2015 7:35:04 GMT 1
Hmmm, no szkoda. Można było doszlifowac kilka rzeczy w 5v5. Mieliśmy już kilka razy fajne zielone fale. Trochę poprawic rzeczy i byśmy mieli ich dużo według mnie. No ale może odpoczniesz trochę i się nawrócisz ;-)
|
|