|
Post by vuznarmaniek on Feb 24, 2014 13:07:14 GMT 1
Top - Galio Jungler - Amumu/Sejuani Mid - Ziggs ADC - jinx/Varus Support - Zyra/Annie/Cassiopeia
Cel - Dużo CC masowego, gdzie można poćwiczyć chain stuna. Duży dmg aoe. 2tanków Zrównoważony Dmg między AP i AD z przewagą AP.
Co wy na to?
|
|
|
Post by barabasz79 on Feb 24, 2014 13:29:44 GMT 1
Ja jestem za moja propozycja Vuznar Galio / Top Barabasz Ziggs /Mid Marty Amumu / Jungla OstMaz Varus / ADC Kosa Zyra - Annie ( lub coś innego ) Support co wy na to ? ;D
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 25, 2014 11:11:42 GMT 1
Top - Vladimir Jungler - Wukong (changed from Amumu) Mid - Ziggs ADC - jinx/Varus/Ezrael Support - Zyra/Annie/Cassiopeia
Update na Topie Vladimir. Jego Ult sprawie że przez 3 sek naznaczenie playerzy dostają zwiększony dmg. Czyli Mamy Amumu, który stanuje all i Vladimir robi ich wrażliwszymi na atak i nuke. Dodatkowo sugerowany ADC to Ezrael. Jeżeli chodzi sam skład to zależy kto będzie:) ale z grubsza może być jak Barabasz napisał.
|
|
|
Post by barabasz79 on Feb 25, 2014 14:37:48 GMT 1
W tym momencie polegamy tylko na 1 stunie od Amumu który jest ultem. Może jeszcze jakiś stun od off tanka ?
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 25, 2014 16:13:27 GMT 1
Każdy z tych supportów też stanuje masowo. Więc jest double stun, ale ogólnie amumu wystarczy. A to będzie dużo lepsza nukea ;]
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 25, 2014 17:59:20 GMT 1
Update, można dac wukonga do junle. Zeby miec AD zamiast tyle AP i jest ciężej go counterowac w jungli ;D
|
|
|
Post by martyyy on Feb 25, 2014 21:20:54 GMT 1
No nie jeste, ciezko jest counterowac Vi, Lee sina, Elise. Wukonga troche latwiej .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 26, 2014 9:27:26 GMT 1
Ale żaden z tych 3 nie ma AOE CC, tylko single, o ile w ogóle. Założenie tych picków jest zebranie wszystkich w wąskie przejście, zatrzymanie ich na chwilę i zamordowanie. Jak dopadniemy nawet 3 osoby, to podejrzewam że w takim zestawieniu po jednej salwie będą martwi.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 23, 2014 13:19:10 GMT 1
A ja wole tutaj zrobić reaktywacje ;p
Moja propozycja na dziś: Top - Barabasz - Pantheon/Gankplank Jungle - Martyyy - Jarvan/Vi/Pantheon Mid - Don Browar - eeee nie wiem kim on gra, IMO Kayle albo Ziggs Bot - Ostmaz Varus/Twitch/Ezrael z Vuznar Zyra/Annie/Nami
I mamy wtedy win win win ;p
|
|
|
Post by martyyy on May 23, 2014 14:45:05 GMT 1
Gankplank loooooooooooooool
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 23, 2014 15:35:29 GMT 1
Nie jest zły, ult ftw ;P Nie zawsze panth będzie open ;p
|
|
|
Post by martyyy on May 24, 2014 1:52:15 GMT 1
Ja odpadam .
|
|
|
Post by barabasz79 on May 24, 2014 15:23:51 GMT 1
mam jeszcze jaxa ale go banują, muszę znaleźć jakiegos topa jeszcze
|
|
|
Post by martyyy on May 27, 2014 22:37:06 GMT 1
Shyvana, w low elo Sion sie sprawdza, Fiora, Irelia
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 29, 2014 9:10:16 GMT 1
No właśnie Sion na Topa wygląda mocarnie ;p Fiora też niezła. Irelii nie lubię
|
|
|
Post by martyyy on May 30, 2014 7:32:16 GMT 1
Sion vs melee, bo jak pojdzie ryze lub kayle, to juz nie ma tak fajnie.
|
|
|
Post by ostmaz on May 30, 2014 10:31:33 GMT 1
Irelia jest ciezka do wyczucia, ale dobrze grana jest strasznym potworem warto chyba poswiecic troche czasu zeby sie jej poduczyc, napewno bardziej przyszlosciowa niz Sion Zawsze zostaja safe picki Renek albo Mundo, Shen mocny na lini mega tankowy plus global ult, mozna pomyslec nad Trynda, jest tez Warwick, ktorym trzeba naprawde sie postarac zeby przegrac na lejnie a i w lejcie jest duzo bardziej przydatny niz taki Renek
|
|
|
Post by vuznarmaniek on May 30, 2014 13:34:43 GMT 1
Ostatnio zagrałem Yorickem i jak jest jakiś ADC z dużym Auto Attackiem (Jinx, Varus, Caitlyn, może Tristiana) Wtedy jak dostanie ulta to clony robią mega dmg. Ale jak jest Corki, Ez, Vayne, że ze skili robią większy dmg to on już traci na swojej wartości. Jest dość tankowy, niezły dmg z ghoulami, slow i sustain. Bardzo fajny, aż dziw że nim nie grałem ;P
|
|
|
Post by barabasz79 on Jun 6, 2014 18:26:37 GMT 1
Ostatnio zagrałem Yorickem i jak jest jakiś ADC z dużym Auto Attackiem (Jinx, Varus, Caitlyn, może Tristiana) Wtedy jak dostanie ulta to clony robią mega dmg. Ale jak jest Corki, Ez, Vayne, że ze skili robią większy dmg to on już traci na swojej wartości. Jest dość tankowy, niezły dmg z ghoulami, slow i sustain. Bardzo fajny, aż dziw że nim nie grałem ;P chyba ashe ma duzy autoatack
|
|
|
Post by mariakowski on Jul 28, 2015 13:22:51 GMT 1
Może nie do końca 5vs5 ale mam pomysł! Bierzemy Twitcha (dajmy na to Grega) i Oriannę (Vuznara). Siedziemy w krzakach, Orianna rzuca kulę na szczura, Twitch włącza niewidzialnośc i podbiega do przeciwników, którzy dostają dwa ulty znikąd Jakbyśmy chcieli być ekstrawaganccy to mogę piknąć na support Zileana i do tego jeszcze dwie bomby na Twitchu by doszły. Efekt powinien być bombowy Co Wy na to?
|
|