|
Post by vuznarmaniek on Nov 3, 2015 13:39:19 GMT 1
Proponuje burze mózgów zrobic, żeby spróbwac Barabaszowi jakiegoś champa znaleźc poza Teemo ;p
Dana postac musi byc: W miarę uniwersalna (top/mid) Co z ranged ability albo auto attack, żeby bezpiecznie farmic, Game play w miarę unikatowy. Postac w sama sobie rzadko spotykana, żeby nie była oklepana.
To są chyba kryteria z grubsza jakie Michała by interesowały.
Może ktoś ma jakiś pomysł, żeby Michała zachęcic do nowego champa, który by nam też odpowiadał do gry w 5v5.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 3, 2015 13:41:07 GMT 1
Moja 1sza propozycja Quinn, nie codzienny champ, ma Blinda, ult nawet ciekawy, odkrywanie do około terenu, spory dmg input. Jak dla mnie bardziej użyteczny niż Teemo, a też nie codzienny, na TOP/MID z powodzeniem można nim grac.
|
|
|
Post by ostmaz on Nov 3, 2015 13:48:57 GMT 1
Dobry temat, doloze wszelkich staran zeby pomoc i wydalic teemo w niebyt Kennen - Dobry i top i mid, niezbyt czesto grany. Ma stuny, ma damage, nie ma many Safe na lini plus swietny w teamfightach. Opiera sie na playsach z zhonya a to barabasz zma oklepane z przygody z dongerem Cho Gath - To samo, dobry top/mid. Tankowy plus bardzo przyzwoity dmg. Mega irytyjacy silence. Quinn top/mid moim zdaniem niezbyt uniwersalna, plus na topie to nie jest dobry pick do 5 vs 5
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 3, 2015 15:02:43 GMT 1
Gangpland, też kiedyś Barabasz grał, może warto odświeżyc. Singed też ma ciekawy gameplay i możliwości z przerzucaniem itp. Urgot na Top mid też dobry i też lubił go Barabasz I Yorick bym dorzucił, bardzo duży potencjał z ultem i Ghule.
Oba wybory Grześka też bardzo dobre według mnie. Pewnie nawet najlepsze do 5v5 z tego co wymienione zostało.
|
|
|
Post by ostmaz on Nov 3, 2015 15:31:07 GMT 1
Plus Kennena jest tez taki ze z wygladu nawet troche przypomina teemo
|
|
|
Post by barabasz79 on Nov 4, 2015 12:03:28 GMT 1
Panowie, zerknijcie staty. Tak samo wygrywamy i przegrywamy z temo czy bez niego. Propaganda wam poprostu wbiła w głowę ze temo to fee.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 4, 2015 12:18:38 GMT 1
Nie chodzi o propagande, tylko o to kto jest użyteczny. Teemo na lini przeważnie nie wygrywa, a w team fight jest useless, każda inna postac jest bardziej użyteczna. Mam dużo większy lose rate z teemo w teamie, niż ashe czy pantheon. W solo que może się sprawdzi, bo to uniwersalny pick na linie, ale 5v5 nie jesteś sam, i też musisz się dostosowac, nikt nie gra postacią, którą inni nie akceptują.
|
|
|
Post by ostmaz on Nov 4, 2015 16:00:29 GMT 1
Mnie sie wydaje ze jak wygrywamy majac Teemo w druzynie to raczej nie wygrywamy z Teemo tylko mimo Teemo Jak komus siadzie gierka i troche podkieruje to wygrywamy mimo ze Teemo przybije swoje tradycyjne 1-10 Ja w kazdym razie juz stracilem nadzieje ze uda nam sie dotrzec od Barabasza w tej kwestii Barabasz to taki buntownik, nie da sobie mowic kim ma grac pl.wikipedia.org/wiki/Barabasz"Zgodnie z relacją Ewangelii Barabasz był uwięziony za bunt..."
|
|
|
Post by martyyy on Nov 4, 2015 17:23:38 GMT 1
GP po zmianach jest trudny, bo trzeba nim farmic i dobrze beczki chainowac zeby dmg robic. Ale jakis Panth, Maplhite, Chogath, Wukong lub yordle Kennen to sa fajne picki.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 4, 2015 18:30:46 GMT 1
Jak myślisz że to tylko uprzedzenia to sprawdź rezultaty: euw.op.gg/summoner/userName=Barabasz79Włączy gry normalne nie ranked, czyli z nami. Teemo na 4 gry mamy wygrane 2, z czego teemo się do tych winów nie przyczynił. Jak grałeś Pantheonem, był stuny latanie czyli roam i dobra gra, duży impact na grę i wygrywaliśmy więcej A jak wciśniesz Ashe w statach 5 winów na 7 gier. I jak są winy to przyzwoite staty co pokazują użytecznośc. Wszystkie znaki i statystyki i 4 ludzi pokazuje że teemo to jedyna postac jakiej nie chcemy w team compach, bo czujemy się jakbyśmy grali 4v5 :-(
|
|
|
Post by martyyy on Nov 4, 2015 19:44:34 GMT 1
chyba 4 vs 6, bo nadal gold dostaje przeciwnik
|
|
|
Post by barabasz79 on Nov 6, 2015 14:26:44 GMT 1
A nie możemy uznać ze macie takiego przygłupiego kolegę na podwórku z którym gra się w piłkę bo nikogo innego nie ma. Może nie jest najlepszy ale w końcu to kolega
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 6, 2015 16:04:04 GMT 1
Ogólnie jakbyś nie zauważył, ale wytrzymujemy to już od wielu miesięcy, ale też chcemy żeby ten kolega się rozwinął i był użyteczny ;p
|
|