|
Post by martyyy on Nov 11, 2015 14:28:16 GMT 1
Mysle, ze warto poswiecic 25 min i dowiedziec sie jak dzialaja nowe Masterki.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 12, 2015 8:42:01 GMT 1
Też uważam że warto to obejrzec trochę klaruje jak to działa i po co.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 12, 2015 10:50:18 GMT 1
Przeczytałem patch noty. I się trochę przyłamałem, tyle zmian, ADC ostro zboostowanie według mnie. A jeżeli chodzi o APC to niestety pogorszyli itemy, poprzez podrożenie ich i na dodatek zabranie części statów ;o
Fajne zmiany na supportów i zmiany w wizji bardzo mnie się podobają.
Masterki wyglądają też ciekawie bo urozmaicone coś co mnie bardzo cieszy, bo wkurzało mnie trochę że pod APC nie było możliwości kombinacji.
Cieszy mnie że w cunnig można powiększyc CDR cap do 45%, coś idealnego do Viktora Anivie czy branda.
|
|
|
Post by martyyy on Nov 12, 2015 11:46:33 GMT 1
Ta teraz Greaves perma ban lub instalock, nawet jesli znaczy to 2 ADC w teami na high elo . Masterki hmm, poszedlem do lasu Gragasem i prawie wyjebalem sie na blue. Generalnie, wole lane jakis chyba. A no i teraz perma ban na Yasuo wjechal, bo masterki mocno go foruja. Podobnie moze byc z Trynda . Ciekawie wygladaja dla Supportow, bo sa 3-4 18 punktowe, ktore sie nadaja dla nich . W zaleznosci od tego czy support to tank, czy healer/shieldowanik, czy tank healer i czy tank shieldowanik. Podejzalem propozycje u jednego goscia z Challengera, ale jeszcze nie probowalem. Btw teraz w grze widac kto ma mastrki a kto nie, jak ktos ma X (TAB in game) tzn ze jest nubem .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 12, 2015 12:02:19 GMT 1
Hmmm, to dobrze by było gdyby każdy powiedział co chciałby w 1szej kolejności ogarniac, żeby się nie okazało, że nie mamy na przykład junglera.
Albo supporta. Ja mogę się dostosowac, jak trzeba będzie. Ogólnie preferuje mida, ale nie pogardze innymi liniami (poza ADC).
To piszcie co preferujecie ;D
Moja lista preferencji: 1. MID 2. Supp/Jung 3. TOP
|
|
|
Post by martyyy on Nov 12, 2015 13:23:10 GMT 1
Ja tam cisne Fallout 4 na razie, jakos odechcialo mi sie grac w LoL. Chyba za slaby jestem, a teraz nawet potwory w lesie mnie bija .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 12, 2015 13:47:25 GMT 1
Eeeeee tam, raz w tygodniu można zagrac ;D W 5 się fajnie gra. A trzeba po prostu się przyzwyczaic do nowości.
|
|
|
Post by martyyy on Nov 12, 2015 16:14:44 GMT 1
To nie zmieni nic, nadal blue bedzie mnie zabijac .
|
|
|
Post by mariakowski on Nov 12, 2015 16:25:15 GMT 1
Jak udało Wam się przyzwyczaic, że drużynowy thresh kradnie kille, to i do patcha da radę
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 13, 2015 9:33:22 GMT 1
Sprawdziłem sobie wczoraj 2 AP buildy z botami i widzę że Cunning key stone ostatni, jest dużo lepszy niż ten z dmg, co robi dmg over time ;o lepsze przeliczniki ma, wystarczy zrobic kombosa 3 ataków, łącznie z autoatackiem. To taka leblanc, czy ahri czy viktor to poprostu niszczy.
|
|
|
Post by mariakowski on Nov 13, 2015 11:49:36 GMT 1
Póki co zdążyłem sobie zrobic mastery na supporty. Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 13, 2015 14:13:51 GMT 1
Mnie osobiście się wydaje że na support to Nami będzie dobra 10% większy heal który dajy 15% resistów więcej i na dodatek mnóstwo CC
|
|
|
Post by martyyy on Nov 13, 2015 17:26:19 GMT 1
Soraka powala .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 13, 2015 19:55:57 GMT 1
Uważam że sorace brakuje CC. Ma bardzo dobry Heal, ale dobre chain cc rządzi i nikt tego nie przeżyje i dzięki stunom oni też nie robią dmg.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 16, 2015 12:49:54 GMT 1
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Nov 16, 2015 13:39:40 GMT 1
A co wy na to żeby spróbowac, jakiś mecz zagrac według tej listy wybrac niby OP picki na kązdą linie i zobaczymy co z tego wyjdzie? Widzę że większośc postaci jest takich co każdym umiał by nią grac na swojej pozycji.
|
|
|
Post by mariakowski on Nov 16, 2015 15:31:55 GMT 1
Z przyjemnością.
Śmiało mogę picknąc każdego supportowego champa z tej listy.
Myślę, że czas odkurzyc Nautiliusa!
|
|