|
Post by vuznarmaniek on Feb 7, 2016 18:05:06 GMT 1
Cho gath na lejn jestna prawdę fajny. ale niestety zawsze go robilem w tanka zamiast dmg i bylem useless w late game. staralem sie moich bronic ale nie mieli dmg. mnie on nie pasuje na mid bo nie ma poke mocnego i dlugie cool downy ma. ale chetnie bym zobaczyl ciebie z nim na top. taki mocny frontlaner przed ziggsem czy xeratem jest mega. a jak jeszcze q wpadnie to w combo duzy dmg mozna zrobic.
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 8, 2016 10:33:21 GMT 1
Jeśli chodzi o poszerzenie champion poola' to jestem otwarty na propozycje. Nawet nieśmiało chodzi mi po głowie pomysł wyciągnięcia na support Branda, ale jeśli czujecie taką potrzebę, to zawróccie mnie ze złej drogi Jeszcze a propos banów: jako główny banujący drużyny mam niezły dylemat jak uwzględnic wszystkie istotne bany w trzech kliknięciach
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 8, 2016 14:25:49 GMT 1
Spoko, teraz jeżeli chodzi o bany, to 3 ostatnie osoby banują po 1 ;D
Ogólnie na bieżąco będziemy ustalac.
Jeżeli chodzi o Branda, śmiało próbuj. Zobacz czy ci leży bo on ma bardzo duży potencjał. Duży dmg w team fight, okazjonalny stun, Więc jak jakiś cep w Jungle by był, to na prawdę fajnie wypada on. Ostatnio wtopiliśmy z Gregiem grę gdzie po ich stronie był Brand, odpalał ulta i taki dmg robił, że później tylko dokańczał nas Nasus.
|
|
|
Post by ostmaz on Feb 8, 2016 14:45:39 GMT 1
Musialby isc wtedy jakis dobry full tank do jungli typu Sejuani. Brandem gralem chyba 2 razy w zyciu i nawet jak czulem ze duzo spelli pudlowalem to wykresy dmg na koniec gry byly jakies niedorzeczne... typu 2 x wiecej niz ADC jako support bez farmy, JOKE. Kliknalem sobie tez customka Cho Gathem, nie pasuje mi kompletnie ten champ. Wydaje mi sie jakis ulomny, zadnych gap closerow, dlugie cooldowny... silence i ulti ma mocne ale nie podoba mi sie, raczej nie bede sie zmuszal zeby tym grac
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 8, 2016 15:47:48 GMT 1
Takie same odczucia mam do Cho'gatha. Jak się Q nie trafi to mam wrażenie że jest useless. Może jeszcze spróbuje nim zagrac na TOP. Na Lane dobrze mi szło, gorzej w late game, ale robiłem go w tanka, nie dmg, może dlatego nie siałem postrachu.
Ogólnie Brand dzięki pasywowi i ulti jest OP, robi bardzo duży dmg bez itemów, ale jest bardzo squishy i niemobilny. Każdy bła w pozycjonowaniu jest surowo karany. Ale jak wpadnie combo ze stunem na lane to koleś umiera, albo wraca do domu.
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 8, 2016 19:29:04 GMT 1
Dzięki za opinie. Myślę, że dam mu szansę i zobaczymy co wykręcę tym wariatem następnym razem jak uda mi się z Wami zagrac.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 8, 2016 20:19:34 GMT 1
Mariakowski zagraj Bardem
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 9, 2016 10:59:57 GMT 1
Kusisz Ale boję się, że stężenie trollingu na mapie będzie już za duże
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 11:18:02 GMT 1
Ja osobiście preferuje Branda, on zawsze zrobi dmg ultem i w ogóle, Bard jest bardzo sytuacyjny, ciężko w 5v5 walnąc dobrego stuna, a ult musi byc dobrze przemyślany, żeby nie zrobic gorzej jak było.
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 9, 2016 11:25:37 GMT 1
Przy okazji pytanie z mojej strony (szczególnie do nieszczęśnika, który dziś trafi ze mną na botlane):
Rozumiem że plan jest taki, aby harrasowac tym Brandem ile wlezie oraz stunowac przeciwników z Q. Czy jest w nim jakaś większa filozofia?
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 11:28:33 GMT 1
Szybko z many wylecisz, najlepiej harasowac z Q, mało many zżera a pasyw dopala, a później ja jesteście gotowi do walki (najlepiej minimum 3 lvl) to miec manę i próbowac stuna zapodac. Najłatwiej E+Q+W E ma mały zasięg więc trzeba uważac. W robi 30% większy dmg, jak pasywa już dopala przeciwnika i łatwo ominąc kółko, i dużo many zżera, Dlatego lepiej rzucic jak jest już stun na przeciwniku.
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 9, 2016 11:34:17 GMT 1
Dzięki za info! Mam nadzieję, że nie będę najgorszy na świecie tym Brandem, i przełamię moją supportową rutynę
|
|
|
Post by martyyy on Feb 9, 2016 13:20:13 GMT 1
Bard jest mocny, na 1 lvl ma najwiekszy dmg ze wszystkich supportow. Stun jest moze skllshotem, ale tak samo Brand ma. I jesli sie go opanuje to jest cacy. A i dodam jeszcze, ze Bard ma mozliwosci obrony ADC, Brand tylko stun, pozniej juz jest zamiecione. Ewentulany gank Bard jest o niebo lepszy. Bard ma tez heal. No i dive Bardem sa o niebo lepsze, jego ulti jest wypasem. A dodam, ze na lvl gold/silver nie jest trudno uzywac go. Luszie raczej nie unikaja skllshotow na poziomie diamentu lub mastera .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 13:25:40 GMT 1
Na lane faze, zgodzę się Bard może byc lepszy do defensywy, ale uważam że w 5v5 team fight. Brand zrobi więcej pożytku swoim dmg, niż bard swoimi skilami. Tak mnie się wydaje przynajmniej, nigdy nie grałem Bardem więc mogę się mylić.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 9, 2016 13:32:11 GMT 1
Jesli patrzec w ten sposob, to samych carry brac na wszystkie lienie .
|
|
|
Post by ostmaz on Feb 9, 2016 13:49:13 GMT 1
Mnie sie Bard podoba bo moze z ulti wylaczyc turret do dajwa A poza tym to nie wiem co robi ale na low elo za kazdym razem jak sie pojawia w moim teamie czy w enemy to jest zazwyczaj useless i feeduje
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 14:23:20 GMT 1
Ja nie mówię że sami carry mają byc, tylko o potencjale tych 2 champów w team fight 5v5. Ogólnie jak ma byc defensywny support i dobry na wszystkie fazy gry, to jest Nami, Janna, Nautilus, Leona czy Braum Jeżeli Offense, dmg poke, to Brand, Zyra, Annie, Zilean, Anivia (stestowana w combo z Vayne jest mocna ;D ) Kwestia tego co się chce robic.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 9, 2016 14:34:03 GMT 1
Ok jak dla mnie moze byc i Teemo. Jalowa dyskusja, jeden czemp ma kit pod supporta inny nie. A to ze gra sie nim na supporcie to jest inna sprawa.
|
|