|
Post by vuznarmaniek on Feb 23, 2015 12:07:36 GMT 1
Veigar support Jutro będzie eksperyment. Dodatkowo zrobię pewne ulepszenie buildu, a raczej dostosowanie do naszego low elo ;] Relic shielda wezmę, i będę last hitował dużego moba z Q żeby nabić AP, ale żeby nie zabierać złota ADC. Nie wiem czy później można zamienić na Ancient coina (1szą część), jak nie to najwyżej sprzedam i będę robić rabadona i voidstafa ;]
|
|
|
Post by martyyy on Feb 23, 2015 19:28:45 GMT 1
No nie wymyslil tego Lemon, bo pierwsza byla Korea znowu . Nawet jakies bany ponoc szly, zeby nie brali go na supporta .
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 23, 2015 20:38:40 GMT 1
Grałem raz przeciwko takiemu śmiałkowi. Wstyd się przyznac, ale nas pokonał.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 23, 2015 20:54:08 GMT 1
Rzeklbym wpierdolil
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 23, 2015 21:08:38 GMT 1
Może i nie 1szy Lemon, ale ostatnio widzałem jego na suppie i muszę przyznac że ma potncjał i to mocny. Potrzebuje alternatywy do Annie, od kąd nie ma Deathgraspa, to poza misiem, nie wnoszę nic. Wcześniej był deathgrasp + combo = trup. Teraz ciężej jest ;p Veigara ult byłby czmyś co by mogło wyparowac AP carry.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 23, 2015 23:16:03 GMT 1
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 24, 2015 7:05:42 GMT 1
W LCS nie mają tyle złota co przeważnie na naszym poziomie się zbiera. Z tego co widzę to też robią się offense, tylko najtańszym kosztem. Ale co prawda, podejrzewam że na start będę brał Relic shield, później go sprzedam, codex będę zbierał (Żeby miec 40% CDR, częstsza klatka), a później zależnie od sytuacji offense.
To że klatka robi najwięcej to wiem, tylko że przy okazji jak będzie złoto to będę chciał robić dmg, tak jak Zyrą czy Annie. Przeważnie na koniec gry mam full builda.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 24, 2015 8:37:11 GMT 1
Ta supportive . Relic shield nie daje tyle many co Spellthief lub Coin. A Veigar lubi mane na poczatku bardziej niz nadaza regenerowac.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 24, 2015 9:13:09 GMT 1
Chodzi mi o nabijanie AP zabiajac miniony, i przy okazji nie zabierac złota ADC i heal. Jak będzie brakowac many, to pewnie zamienie na coina na starcie.
|
|
|
Post by ostmaz on Feb 24, 2015 9:46:44 GMT 1
Veigar od zawsze wygladal mi na spierdolonego pod wzgledem damagu champa na low elo nie dosc ze bedzie dawal aoe stuny klatka to jeszcze na luzie jednego wysadzi w sekunde jako support, malina. Innym champem na support, ktory wyglada mi na OP i robi w kazdej grze w jakiej go spotkam jakis niedorzeczny damage jest vel koz
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 24, 2015 10:08:01 GMT 1
Też myślałem nad nim i nawet w darmowej rotacji nim grałem, jest obecujący, ale jego cc to skill shot, który jest w miarę ciężki do trafienia. Ma mniejszy współczynnik CC Veigara klatka, ma potencjał do stuna połowy lub całej drużyny. Velkoz na chwilę podrzuca i slowuje. jest dobry na lini, ale w teamfight ma ograniczone CC. Ja na support lubię dmg ;p takimi supportami wbiłem do golda. Robiłem większy dmg niż nawet midlanerzy z obu stron ;p Może w high elo nie zawsze się to sprawdza, ale na naszym poziomie to jest OP. ja sobie wyznaczam po 3-5 champów na każdą pozycję i gram sprawdzonymi. Ostatnio za dużo eksperymentów było, przez co mi podstawowi champowie zardzewieli i popełniałem za dużo błędów w TF i budowie przemiotów
|
|
|
Post by martyyy on Feb 24, 2015 10:46:00 GMT 1
No chwila Velkoza stun jest tak samo ciezki jak bombel Nami itp. Tyle, ze moze uzyc Q, spowolnic i rrzucic podbicie. Poza tym, wystarczy ze rzuci sie je tak, ze przeciwnik bedzie omija i juz mozna w tym czasie dmg zadac . No i ma pasyw (opis ponizej), ktorym latwo zadac dmg lub odseparowac przeciwnika od farmy. Bo jak zobaczy staki na sobie to bedzie spieprzal pod wieze . Jesli nie to na pierwszych lvlach dostanie dosc duze obrazenia. Each of Vel'Koz's damaging abilities apply a stack of Organic Deconstruction Deconstruction to enemy units for 7 seconds, up to a maximum of 3 stacks. Upon reaching 3 stacks, they will detonate, dealing 25 + (10 × Vel'Koz's level) true damage to the enemy unit. Basic attacks will refresh the duration of the Organic Deconstruction Deconstruction stacks, but will not add additional stacks.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 24, 2015 11:10:06 GMT 1
Zgadzam się, też bym porównał to do bombla Nami. Nie mówię że to jest useless, mówię że klatka Veigara więcej robi ;D
Vel`Koza też pewnie odblokuje, ale to z czasem ;P
|
|
|
Post by martyyy on Feb 24, 2015 12:37:41 GMT 1
Wydaje mi sie, ze Velkoz szybciej/lepiej skaluje sie niz Veigar, jesli chodzi o dmg. Veigar jednak bez stakowania Q, nie robi takiego poplochu . No ale klatka w lesie ftw, mozna cale przejscie zabokowac .
|
|
|
Post by martyyy on Feb 24, 2015 12:59:19 GMT 1
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 24, 2015 17:19:52 GMT 1
Q skill shot, ale działa na 2 targety i ma dalszy zasięg. Więc w teorii będzie łatwiej poke robic.
Mocno go nerfią, mimo że jest mało grany, czyli nie jest aż tak łatwy, a znaczący nerf.
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 24, 2015 18:05:14 GMT 1
Tragedia! Nerfią jedynego champa którym potrafię trochę grac na midzie Będę pił ze smutku.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 24, 2015 19:19:12 GMT 1
A ja bede pil poprostu
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 25, 2015 7:18:59 GMT 1
Ogólnie przed zmianą dobrze się nim gra na suppie według mnie. Klatka jest mega w defensywie, jak i ofensywie. W team fight bardzo dobry zone + sporo osób stunned. Podczas niszczenia wieży kilka razy rzuciłem żeby nie dac zrobic wave clear i bez większego problemu się je brało.
Jedyne czego mi brakuje, to opini Grega jako supporta, czy byłem pożyteczny.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 25, 2015 8:43:30 GMT 1
Pff a opinia druzyny calej?! Jak intresuje cie opinia Grega tylko, to grajcie sobie sami!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|