|
Post by vuznarmaniek on Jan 26, 2016 14:00:47 GMT 1
Fidel też będę się starał używac, ale on ma słaby poke, a to jest co lubię najbardziej. To jest all in champ, bez harasa. Albo wjedziesz i zabijesz all ultem, a jak ult nie wyjdzie to jest się trochę useless.
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 26, 2016 14:09:34 GMT 1
Dlatego mozna pickowac roznie w zaleznosci od tego co pikna inni Czasem fiddel bedzie pasowal, czasem nie bardzo, dlatego warto miec champ pool wiekszy niz 1 postac
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 26, 2016 14:20:05 GMT 1
Ogólnie tak mam, niestety jak wcześniej się nie ustali kto jakiego champa planuje, to ja biorę jakiegoś picka i się okazuje że team totalnie nie pasuje bo jestem 1 lub 3 pickiem. Najbardziej lubię byc last pickiem i mogę się dostosowac ;-)
Chętnie bym po ustalał wcześniej pi razy oko kto czym gra, ale każdy raczej bierze pod wpływem impulsu champa ;-D
|
|
|
Post by martyyy on Jan 26, 2016 14:20:34 GMT 1
Fiddle potrzebuje elementu zaskoczenia, nie na darmo ma Surprise Party skina. On sieje terror, bo jak nie wardujesz, to nie wiesz czy nie czai sie w krzaku, to tez wymusza inna gre na przeciwniku. To prawie jak branie Evelynn na linie.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 26, 2016 15:57:20 GMT 1
True, dzięki temu że jest mniej wizji niż w poprzednim sezonie, to ze sweaperem, można na robic dużo szkód.
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 27, 2016 10:31:29 GMT 1
Wczoraj sobie przypomniałem dlaczego nie idzie mi Azirem ;-p Musiał bym sporo pograc, żeby miec wyczucie dokąd do latują żołnierze przy nacisnięciu q itp. Często miałem tak, że jak chybiłem nimi, to niestety nie było dmg i z auto atacku tylko robiłem dmg :-(
Fajny jest ult, ale wolę jednak odpalic Fiddlea ;-D i Anke ;-D i Xeratha ;-D
|
|
|
New Meta
Feb 8, 2016 22:50:42 GMT 1
via mobile
Post by vuznarmaniek on Feb 8, 2016 22:50:42 GMT 1
mysle nad odblokowani m quinn na adc mid i jungle. zagralem sobie w darmowej rotacji z botami i podoba mnie sie bardzo jej mechanika. czy mógłby ktos builda lub guide dla niej wkleić? zobacze co mozna budowac na niej. tym bardziej ze jest pelno nowych itemow dla adc.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 9, 2016 0:31:44 GMT 1
Po prawej od skillsow mozesz przelaczac sobie linie na ktorych jest grana. Quinn
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 8:30:29 GMT 1
Okej dzięki, widzę że na każdą linie prawie inny build jest.
Mnie się wydaje że moby boots z ultem mogą byc ciekawe, też widziałem buildy z takimi.
I niestety ghost blade to chyba nie dla mnie.
|
|
|
Post by ostmaz on Feb 9, 2016 10:12:54 GMT 1
Zabieralem sie za to kiedys Duzy dmg, dobra mobilnosc, ogolnie fajny champ z tym ze to wciaz squishy ADC z malutkim zasiegiem, ciezko w lejcie robic impact i sie nie wywalic niestety, dlatego porzucilem
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 10:29:01 GMT 1
Duża mobilnośc z ulta, możliwośc do kajtowania, dzięki E, można na brac dystansu i robic dmg. Minimalny podrzut co daje czas to dmg. Mały zasięg ataku prawda, ale Graves chyba nie ma dłuższego, i nie wiem czy lucek nie ma podobnego. Tristana w early też ma mniejszy. I vayne ma mały ;p W sumie sporo champów ma mały a są grani. Fajny widok jest, jak kolesie się zachowują podejrzanie, można sprawdzic czy jungler się nie czai za rogiem. Dużo zastosowań, czasami też żeby zajrzec do Dragon pita czy Barona pita, bez jakiegoś strasznego face check też można wykorzystac.
|
|
|
Post by ostmaz on Feb 9, 2016 11:01:45 GMT 1
Tristana i Vayne maja wiekszy, Graves i Lucek mniejszy. Przy czym maja dashe i skille wydluzajace range, nie pamietam juz jak dziala te E Quinn ale chyba nie mozna tym dashnac do tylu do niczego. No ale probuj zobaczymy, moze Tobie pojdzie lepiej
|
|
|
Post by mariakowski on Feb 9, 2016 11:02:57 GMT 1
Mad mechanics i problem sam się rozwiązuje
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Feb 9, 2016 11:16:49 GMT 1
To było że odbija się od przeciwnika i na max range strzału ląduje. Jak goni jakiś mele, to jest okej, jak ranged to już ciężko. I podrzuca na chwilę do góry.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 9, 2016 13:15:52 GMT 1
Quinn jest slaba na ADC z powodu tego samego co Graves. Jej Q nie przeleci przez miniony, tak jak Graves AA. Na solo lane to juz co innego. A i Quin jest grana jako splitpusher, wiec nie wiem czy sie nadaje. Zawsze podkresla sie jej mozliwosci roamowania tez, to jest jej sila.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 10, 2016 0:21:22 GMT 1
Ziggs dostaje buffa na utli, no no. Widze, ze Gragas tez lekki bufik, a Graves dostaje po dupie . Zmienili tez 2 i 4 buff dragona, zeby ludzie bardziej sie interesowali. Patch 6.3
|
|
|
New Meta
Feb 10, 2016 7:09:44 GMT 1
via mobile
Post by vuznarmaniek on Feb 10, 2016 7:09:44 GMT 1
nice. to teraz będzie wysyp ziggsow i ad assasinow z nowym op itemem.
|
|
|
Post by martyyy on Feb 11, 2016 11:06:10 GMT 1
6.3 jest live, proponuje Xina do lasu. Maksowac W najpierw, a okolo 16 lvl soluje barona.
|
|
|
Post by ostmaz on Feb 11, 2016 11:19:57 GMT 1
Wydaje mi sie ze Udyr moze go wysolowac wczesniej i bez nowego patcha Chory pojeb 6.3 jest juz od wczoraj, na low elo wszystko jednak po staremu
|
|
|
Post by martyyy on Feb 11, 2016 11:41:47 GMT 1
Udyr moze tylko biec do kogos, a Xin ma doskok i calkie pozyteczny ult 1 vs 4
|
|