|
Post by vuznarmaniek on Jan 18, 2016 12:34:14 GMT 1
1. Fiddlestics. Dlaczego: Jest mniej wizji i jest prostsza do zniszczenia. Thunder Lord na wszystkich w ulcie się odpala. Fear do ganków jest mega, roam z ultem też jest skuteczny.
2. Ziggs. Łatwo odpalic thunderlorda, duży zone, globalny ult, bardzo duży burst dmg.
To moje pomysły na ten patch na mida póki co :-)
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 10:38:34 GMT 1
Z moich prywatnych obserwacji, na nizszym elo pod wzgledem sily championa/trudnosci/skutecznosci w kazdej fazie gry najmocniejszym pickiem na midzie jest w tej chwili Annie. Debilny champ, ktory moze last hitowac wszystkie creepy nie tracac przy tym many, co chwile ma stuny, pojebany burst od 6 lvlu
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 11:13:07 GMT 1
Ogólnie zgadzam się, ale nie chcę mnie się nią non stop grac ;p Też ją będę brał na mida, ale to zależy od kolejności pickow, żeby oni nie brali pierwsi, to już się dogadamy w ban phase ;D
Jeżeli jest Anka co last hituje z Q i nie trzmy stuna, to trzeba od razu zaczaic się na nią z junglerem i jak tylko zużyje stuna to ją zgankowac. 2 razy tak się zrobi i już nie będzie taka OP.
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 11:30:05 GMT 1
E no na normalkach i tak nie ma sensu tryhardowac i grac opekami, grajmy sobie for fun czym sie komu podoba Dla mnie pick teemo oznacza brak tryhardu i granie for fun Szanuje to i sie dostosowuje
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 13:43:11 GMT 1
Ja osobiście na nowym champ selectie jak będziemy w 3-5 osób bym chciał zobaczyc jak nam wyjdzie granie rankedów, to będzie dawac premady ale nie koniecznie drużyny, tylko też kumpli grających na lajcie.
Przynajmniej nie powinno nas matchowac z platynami i diamentami, co się zdarzało nie jedno krotnie. Mam nadzieję że spóbujemy chociaż 2-3 mecze tak zagrac na próbę :-)
|
|
|
Post by martyyy on Jan 19, 2016 14:17:40 GMT 1
Nowy system chyba troche wydluza proces, plsu czesto ludzie zapominaja potwierdzic wybor i wypada sie spowrtoem do kolejki .
|
|
|
New Meta
Jan 19, 2016 15:19:45 GMT 1
via mobile
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 15:19:45 GMT 1
nocoz poradzic z czasem bedzie okej:-) od jutra wchodzi nowy draft prawda?
|
|
|
Post by martyyy on Jan 19, 2016 15:31:27 GMT 1
A tego nie wiem, teoretycznie chyba tak.
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 15:36:03 GMT 1
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 15:36:53 GMT 1
Na razie nie widzę żadnych sprzeciwów, to widzę że jedziemy z rankedami w piątek ;P
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 15:38:05 GMT 1
Łeeeee lipa, czyli dopiero za 2-3 tygodnie będzie nowy draft i rankedy w dowolną ilośc o ile jeszcze będą.
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 15:40:21 GMT 1
Nie w dowolna ilosc beda od razu z tego co rozumiem. Dynamic wlaczaja juz, zastapi to jakos tymczasowo team ranked. Za 2 tyg wlacza dopiero Solo Q i z tego co rozumiem jako ze jest dynamic bedzie juz tylko solo bez mozliwosci duo
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 15:42:52 GMT 1
No to zobaczymy, ale ogólnie ta opcja w dowolną ilośc ranked bardzo mnie cieszy :-)
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 15:46:53 GMT 1
Jest ok niech sobie ludzie graja w ilu chca, ale wylaczenie kompletnie opcji grania solo bylo glupie, dobrze ze ktos tam sie opamietal Rankedy dynamic mozemy grac, tylko ze jak pojawi sie teemo to ide o zaklad ze zagramy az dwa - pierwszy i ostatni
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 16:36:08 GMT 1
no to prawda solo często się gra nie zawsze ktoś jest online żeby grac.
|
|
|
Post by martyyy on Jan 19, 2016 17:31:09 GMT 1
Co do dynamicq, to nie tak prosto z tymi rankedami. Wyglada na to, ze silver z goldem nie pogra . This led us to Dynamic Ranked, where you can queue up with as many friends as you’d like, as long as all party members are within one tier of each other.
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 17:43:35 GMT 1
Tu co zacytowales napisali chyba wlasnie ze silver z goldem jak najbardziej pogra Zreszta oni sie juz zamotali, dynamic q mialo zastapic solo q... jesli jednak poszli po rozum do glowy i nie likwiduja solo q to ten dinamic nie ma racji bytu, teraz tylko skasuja team rankeds i druzyny nastawione typowo na granie 5 vs 5 nie beda mialy swojej typowo druzynowej kolejki... Cos mi sie wydaje ze to koniec koncow wroci do punktu wyjscia i te dynamic q skasuja
|
|
|
Post by martyyy on Jan 19, 2016 17:48:56 GMT 1
Aaa fakt, roznica jednej ligi mea culpa . Mofo juz w domu i pewnie tryhard do golda .
|
|
|
Post by vuznarmaniek on Jan 19, 2016 18:35:23 GMT 1
Mnie się wydawało że solo/duo q, mieli zastąpic tym dynamic, czyli się gra w ile osób się chce, a ranked teamy miały swoją drogą zostac, bo w końcu CS series zależą od lokat w EUW i EUNE więc nie sądzę że to usuną.
|
|
|
Post by ostmaz on Jan 19, 2016 19:11:01 GMT 1
Usuna, docelowo 5 vs 5 ma byc jakis zintegrowane w dynamic q We need to work out a few implementation details, especially for smaller servers before we can roll out the revamped Solo Ranked alongside its Dynamic sibling. Because Dynamic Ranked is an indisputably better experience for playing with friends, the Ranked Teams queue skips the 2016 season while we begin work to integrate the full team experience into Dynamic Ranked. Expect more details about improved organized play later in the year. To be clear, ranked queues for the 2016 season are: 1. Dynamic Ranked2. A few weeks after season start: Solo Ranked
|
|